Cum sa decongelezi carnea de pui in mod corect. Care sunt cele mai bune metode pe care le poti folosi, dar si cat dureaza fiecare in parte. Iata ce trebuie sa stii si tu!
Cum sa decongelezi carnea de pui. Cele mai bune metode
Trebuie sa recunoastem faptul ca ne-am lovit de aceasta problema de foarte multe ori. De fiecare data cand am vrut sa gatim un preparat cu carne de pui, am constatat ca aceasta era inghetata si trebuia sa asteptam pana ce se dezgheta in totalitate.
Daca si tie ti s-a intamplat acest lucru, ar fi bine sa stii care sunt cele mai rapide metode de dezghetare a carnii de pui.
Ei bine, prima metoda pe care o aducem in discutie este folosirea tavii de dezghetare. In cazul in care nu stiai, aceasta este special creata pentru a dezgheta carnea si utilizand-o, va dura aproximativ 2 ore pana ce carnea de pui se va dezgheta.
Desi reclamele de la televizor spun ca totul dureaza doar 15 minute, nu ar trebui sa le crezi. Tavile sunt facute din metal care asigura transferul de caldura din camera respectiva asupra carnii de pui, lucrurile nu sunt chiar asa de rapide.
Daca o vei folosi si tu, iti recomandam sa intorci carnea de pui si pe partea celalalta, pentru a te asigura ca aceasta se va dezgheta in mod uniform.
O a doua metoda utila de a dezgheta carnea de pui congelata este sa o lasi intr-un bol cu apa, dar in acelasi timp sa lasi apa rece sa curga in acel bol.
In acest fel, nu vei fi nevoit sau nevoita sa schimbi apa mereu si carnea se va dezgheta in aproximativ o ora. Este o metoda des folosita in restaurante, asa ca o poti incerca si tu acasa fara niciun fel de problema.
O alternativa la aceasta metoda este sa lasi carnea sa se dezghete, dar sa schimbi apa la fiecare 30 de minute. Singurul inconvenient este ca tot procesul va dura aproximativ o ora si jumatate.
O metoda ingenioasa de a dezgheta carnea de pui include folosirea a doua cratite din aluminiu. Pe prima aseaz-o in chiuveta cu fundul in sus, iar apoi pune carnea pe ea.
Dupa aceea, pe cea de a doua umple-o cu apa la temperatura camerei si aseaz-o peste carne. In functie de grosimea carnii, totul va dura aproximativ 10-15 minute.
Citeste si: Cum sa alegi carne de pui de cea mai buna calitate. Testul degetului
Explicatia este destul de simpla: metalul este un bun conducator de caldura, iar aluminiul este un foarte bun conducator al caldurii ambientale. Asadar, poti alege una dintre cele 3 metode pe care ti le-am propus.
Daca vrei sa lasi carnea sa se dezghete la frigider, ar fi bine sa stii ca tot acest proces va dura aproximativ 8-9 ore. Asadar, va dura mult mai mult si probabil vei utiliza una dintre metodele prezentate de noi, mult mai rapida!