Cum sa cureti un perete alb. Pasii pe care sa ii urmezi
Cum sa cureti un perete alb. Pasii pe care sa ii urmezi

Cum sa cureti un perete alb. Pasii pe care sa ii urmezi


Cum sa cureti un perete alb. Afla ce pasi trebuie sa urmezi si care sunt cele mai bune solutii pentru a indeparta murdaria. Ce trebuie sa stii daca vrei sa faci asta la tine acasa.

Cum sa cureti un perete alb. Pasii pe care sa ii urmezi – Cuprins:

Cum sa cureti un perete alb

Cum sa cureti un perete alb
Cum sa cureti un perete alb

Pe langa faptul ca peretii albi fac spatiile sa para mai mari, marea problema a acestora ramane murdaria. Peretii albi se curata murdaresc mai repede, fie ca vorbim despre amprentele copiilor sau despre urmele ramase atunci cand mutam mobila.

Este destul de dificil sa mentii peretii curati, insa vestea buna este ca exista mai multe metode de a ii curata. Pentru a face asta o sa ai nevoie de un burete moale sau de o carpa de microfibra.

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa stergi peretii de praf. Inarmeaza-te cu rabdare, dar si cu o scara pentru ca trebuie sa incepi cu tavanul. Dupa aceea, sterge peretii din partea de sus si pana la podea. Bineinteles, carpa de microfibra cu care stergi peretii trebuie clatita in mod constant pentru ca se va murdari.

Urmatorul pas este sa cureti diverse pete de pe pereti. Poti face asta folosind un burete si detergent lichid de vase. Iti sugeram sa folosesti unul care nu are un miros pregnant, sa inmoi buretele in apa cu putin detergent lichid si apoi sa freci bine suprafata peretelui pana ce pata va disparea.

Perete murdar
Perete murdar

Lasa detergentul sa actioneze, iar apoi sterge suprafata folosind o carpa de microfibra umeda. Este posibil sa trebuiasca sa repeti pasii daca murdaria nu a disparut asa de usor.

O metoda alternativa este sa folosesti o pasta obtinuta din apa si bicabonat de sodiu. Foloseste 3 parti bicarbonat de sodiu si o parte apa, iar apoi amesteca foarte bine. Utilizand buretele, incearca sa cureti suprafata patata, iar apoi lasa pasta sa actioneze.

Citeste si: Mucegai negru la geamuri. Cum sa il cureti daca a aparut in casa ta

Folosind o carpa de microfibra umeda, indeparteaza reziduurile ramase pe perete. In cazul in care pata nu a disparut, este indicat sa repeti pasii de mai sus.

Expertii recomanda sa curatam peretii de fiecare data cand observam pete sau murdarie. Este indicat sa facem acest lucru pentru ca petele sa nu intre in perete. Totodata, este bine sa aspiram mereu podelele pentru ca praful sa nu se ridice pe pereti.

Si daca tot am adus vorba de pereti, nu ar fi rau sa aspiri panzele de paianjen pe care le gasim in colturi. De multe ori facem acest lucru folosind o carpa, asa ca este indicat sa utilizezi un aspirator pentru a nu lasa urme de murdarie.