Cum sa cureti suprafetele de otel inoxidabil. Ce solutii sa folosesti!
Cum sa cureti suprafetele de otel inoxidabil. Ce solutii sa folosesti!

Cum sa cureti suprafetele de otel inoxidabil. Ce solutii sa folosesti!


Cum sa cureti suprafetele de otel inoxidabil. Afla care sunt pasii si ce solutii ar trebui sa folosesti pentru a te asigura ca redai stralucirea electrocasnicelor sau a suprafetelor din bucataria ta.

Cum sa cureti suprafetele de otel inoxidabil. Ce solutii sa folosesti! – Cuprins:

Cum sa cureti suprafetele de otel inoxidabil

Cum sa cureti suprafetele de otel inoxidabil
Cum sa cureti suprafetele de otel inoxidabil

Suprafetele de otel inoxidabil sunt destul de greu de lustruit si necesita o mai mare atentie. Totusi, trebuie sa stii ca multe dintre acestea sunt acoperite de un strat de lac, asa ca inainte de a te apuca de curatat sau lustruit, ar fi bine sa consulti si manualul de utilizare.

Este recomandat sa faci asta, pentru a te asigura ca nu o sa le strici sau zgarii. Acolo o sa mai afli ce substante nu ar fi bine sa le folosesti si care produse trebuie evitate. Asadar, dupa ce ai facut asta, poti trece la pasii urmatori.

Cum sa cureti suprafetele de otel inoxidabil. Primul pas pe care trebuie sa il ai in vedere este umplerea chiuvetei sau a unui lighean cu apa calda, iar apoi curatarea suprafetelor. Foloseste o laveta umeda pentru a indeparta orice urma de murdarie sau de mancare aflata pe suprafetele de otel inoxidabil.

Iti recomandam sa freci aceste suprafete in acelasi sens ca liniile pe care le observi. Daca inca nu stiai, suprafetele de otel inoxidabil au un anumit model, iar daca te uiti mai cu atentie o sa observi si acele linii.

Daca exista urme mai greu de indepartat, adauga si cateva picaturi de detergent lichid de vase in apa din chiuveta sau din lighean. Dupa ce ai terminat curatarea acelor urme, asigura-te ca ai sters foarte bine cu o laveta curata orice urma de detergent. In acest fel, eviti si aparitia urmelor de apa atunci cand suprafetele se usuca.

Curatarea cuptorului
Curatarea cuptorului

La final, sterge suprafetele folosind o carpa din microfibra. Asigura-te ca urmaresti sensul acelor mici liniute, pentru a curata orice urma de apa si a evita depunerile cauzate de apa dura. Este necesar atunci cand inveti cum sa cureti suprafetele de otel inoxidabil.

Pentru a reda stralucirea acestor suprafete o sa ai nevoie de otet. Imbiba o carpa curata din microfibra cu putin otet, iar apoi curata suprafetele de otel inoxidabil in aceeasi directie ca si micile linii. Dupa aceea, sterge suprafata cu o laveta umeda, iar la final cu o carpa uscata din microfibra.

Si bicarbonatul de sodiu poate fi folosit daca presari un pic pe suprafetele de otel inoxidabil. Totusi, tine minte sa respecti sensul si sa cureti in directia acelor linii, dar si sa nu aplici prea multa forta atunci cand lustruiesti suprafetele.

Citeste si: Curatare plita electrica. Iata cum sa o cureti si ce solutii sa folosesti

Bineinteles, la final va trebui sa cureti inca o data cu o laveta umeda, pentru a indeparta orice urme de bicarbonat care au ramas, iar apoi sa usuci suprafata stergand-o cu o carpa uscata, din microfibra. Trebuie sa lasi totul uscat atunci cand inveti cum sa cureti suprafetele de otel inoxidabil.

In cazul in care te lovesti de petele care se curata extrem de greu, poti folosi si o solutie pentru curatat geamuri. Curata in acelasi sens ca al micilor linii, pana cand suprafata s-a curatat.

Atunci cand vrei sa cureti un aragaz facut din otel inoxidabil, ar fi bine sa stii ca suprafetele se curata doar atunci cand sunt reci. Drept urmare, lasa totul sa se raceasca si abia dupa asta te poti ocupa de pete.