Cum sa cureti o pensula de vopsea. Pasii corecti
Cum sa cureti o pensula de vopsea. Pasii corecti

Cum sa cureti o pensula de vopsea. Pasii corecti


Cum sa cureti o pensula de vopsea. Afla care sunt pasii corecti pentru a nu o strica si de ce ai nevoie pentru a indeparta vopseaua. Iata ce trebuie sa stii daca tocmai ai terminat de zugravit sau de vopsit.

Cum sa cureti o pensula de vopsea. Pasii corecti – Cuprins:

Cum sa cureti o pensula de vopsea

Cum sa cureti o pensula de vopsea
Cum sa cureti o pensula de vopsea

Trebuie sa recunoastem faptul ca degeaba cheltuim multi bani pe pensule de calitate daca nu le curatam cum trebuie dupa ce le-am folosit. Drept urmare, ar fi bine sa stii cum sa cureti o pensula de vopsea, in mod corect, pentru a o putea folosi cu succes in continuare.

Stim cu totii ce se intampla atunci cand pensula nu este curatata si vopseaua se intareste. Asa ca nu ar fi rau sa stai 5 minute in plus dupa ce ai terminat, pentru a te asigura ca ai indepartat vopseaua cu succes si perii pensulei sunt curati.

Pentru a curata o pensula de vopsea o sa ai nevoie de o hartie de ziar, diluant sau terebentina, sapun lichid de vase, dar si cateva carpe.

Primul pas este sa cureti cat mai multa vopsea de pe pensula atunci cand ai terminat de lucru. Indicat este sa scoti cat mai multa vopsea cu ajutorul cutiei, asa ca este bine sa presezi foarte bine pensula de marginile cutiei.

Dupa aceea, folosind hartia de ziar, incearca scoti si restul de vopsea. Practic, e nevoie sa “vopsesti” hartia de ziar indepartand cat mai multa vopsea de pe perii pensulei.

In functie de tipul de vopsea pe care ai folosit-o, urmatorul pas este sa cureti pensula. Pentru vopselele pe baza de ulei, este recomandat sa folosesti diluant sau terebentina.

Clatirea pensulei
Clatirea pensulei

Daca ai folosit o vopsea pe baza de latex, pensula se poate curata folosind apa fierbinte si detergent lichid de vase. Asadar, conteaza foarte mult si tipul de vopsea pe care il folosesti.

In cazul in care ai folosit o vopsea pe baza de ulei, pune diluant intr-un recipient de plastic, poti folosi o sticla de plastic pe care sa o tai pe jumatate. Lasa pensula acolo timp de 10 minute, iar apoi incearca sa o cureti, dar fara sa apesi prea tare pentru a nu ii strica acei peri.

Citeste si: Cum sa faci lemnul impermeabil, pentru a il proteja. Ce solutii sa folosesti

Daca vopseaua s-a intarit pe perii pensulei, va fi nevoie sa o lasi mai mult la inmuiat, iar apoi sa cureti pensula folosind un pieptene mai vechi.

Dupa ce ai indepartat vopseaua, iti sugeram sa cureti pensula in apa calduta in care sa pui un pic de detergent lichid. Acest lucru este necesar pentru a indeparta diluantul si resturile de vopsea.

Lasa pensula la uscat, insa asigura-te ca ai scuturat-o foarte bine pentru a indeparta excesul de apa. Cand o pui inapoi in atelierul de scule, iti sugeram sa agati pensula sau sa o pui pe o suprafata plana, pentru ca perii sa ramana drepti si pentru a o putea folosi in continuare.