Cum sa albesti sosetele fara a folosi clor
Cum sa albesti sosetele fara a folosi clor

Cum sa albesti sosetele fara a folosi clor


Cum sa albesti sosetele fara a folosi clor, care sunt cele mai bune metode pentru a le mentine albe. Ce trebuie sa stii pentru a nu te mai chinui de fiecare data cand le speli.

Cum sa albesti sosetele fara a folosi clor – Cuprins:

Cum sa albesti sosetele. Cele mai bune metode

Cum sa albesti sosetele
Cum sa albesti sosetele

Pentru ca de multe ori este o munca destul de grea, ar fi bine sa stii cum sa albesti sosetele fara prea mult efort, dar mai ales fara a folosi clor si fara a deteriora tesatura.

Albirea sosetelor nu va mai fi deloc grea, daca inveti cum sa folosesti aceste metode. Si nu o sa ai nevoie de solutii scumpe, ci doar de cateva ingrediente simple.

Una dintre cele mai simple metode pentru albirea sosetelor este sa le pui la inmuiat intr-un lighean cu apa rece, peste care mai adaugi bicarbonat de sodiu sau sare. Pentru a grabi procesul, poti adauga si putin detergent.

Lasa sosetele la inmuiat pana a doua zi si o sa vezi cum sosetele s-au albit fara prea mult efort.

Aceasi metode o poti aplica si pentru petele de pe haine. Poti face o pasta din apa si bicarbonat de sodiu pe care o pui peste pete, iar a doua zi baga-le in masina de spalat sau spala-le de mana si o sa vezi ca se curata mult mai usor!

Sosete albe
Sosete albe

O alta metoda pentru albirea sosetelor este sa le pui intr-o oala cu apa fiarta in care ai adaugat suc de lamaie proaspat stors. Dupa stoarcere, ar fi indicat sa nu arunci lamaile, lasa-le in apa pentru ca vor grabi procesul de albire.

Cand apa a dat in clocot, pune si sosetele, iar apoi stinge focul. Lasa sosetele in apa fierbinte timp de o ora, iar apoi clateste-le bine si o sa vezi cum murdaria a disparut in totalitate.

Citeste si: Albirea hainelor. Cum sa o faci si ce alternative ai la inalbitor

Sosetele se albesc si daca folosesti apa oxigenata, cu o concentratie de 3%. Pe langa detergentul pe care il folosesti pentru a spala sosetele albe, adauga si o cana de apa oxigenata si o sa vezi ca le va curata fara prea mult efort.

Alternativ, poti folosi otet pentru albirea sosetelor fara prea mult efort. Ai nevoie de un litru de apa si 60 ml de otet, iar apoi tine sosetele la inmuiat timp de 40 de minute. In cazul in care sosetele sunt foarte murdare, iti recomandam sa cresti cantitatea de otet pentru ca solutia sa fie mai eficienta.

Asadar, ai 4 metode pe care le poti incerca pentru a albi sosetele fara prea mult efort. Folosind ingrediente pe care fiecare le avem prin casa!