Bicarbonat de sodiu pentru furnici. Cum sa scapi de aceste insecte
Bicarbonat de sodiu pentru furnici. Cum sa scapi de aceste insecte

Bicarbonat de sodiu pentru furnici. Cum sa scapi de aceste insecte


Bicarbonat de sodiu pentru furnici. Afla cum sa folosesti bicarbonatul pentru a scapa de furnicile din casa sau din curtea ta. Care sunt cele mai bune solutii pe care le poti utiliza.

Bicarbonat de sodiu pentru furnici. Cum sa scapi de aceste insecte – Cuprins:

Bicarbonat de sodiu pentru furnici. Cum sa il utilizezi

Bicarbonat de sodiu pentru furnici
Bicarbonat de sodiu pentru furnici

Bicarbonat de sodiu pentru furnici. De regula, ne lovim de aceasta problema in sezonul cald, atunci cand furnicile sunt in cautare de mancare sau adapost.

Totusi, daca nu vrei sa utilizezi insecticide scumpe sau alte produse din comert ce pot afecta animalele de companie sau copiii, poti apela cu incredere la bicarbonatul de sodiu. 

Cu toate ca vorbim despre un produs ieftin, acesta este util pentru a indeparta furnicile. Totusi, folosit ca atare, bicarbonatul de sodiu nu are un efect puternic, tocmai de aceea trebuie amestecat cu diverse ingrediente.

Spre exemplu, daca amesteci bicarbonat de sodiu cu zahar, furnicile vor fi atrase si il vor consuma. Odata ajuns in organismul acestora, bicarbonatul le va deshidrata si acesetea vor fi eliminate. Ideal ar fi sa folosesti zahar pudra, in jur de o lingurita sau doua pentru fiecare plic cu bicarbonat de sodiu.

Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci bicarbonatul impreuna cu zaharul, iar apoi sa il pui intr-un capac foarte putin adanc sau intr-un alt recipient in care furnicile pot avea acces usor.

Furnici in casa
Furnici in casa

Totodata, bicarbonatul de sodiu poate fi amestecat cu acid boric. Daca nu stiai, acidul boric este toxic pentru furnici si in amestec cu bicarbonatul va fi si mai puternic.

Mare atentie, totusi, pentru ca acidul boric este toxic pentru oameni si animale de companie, asa ca daca o sa il folosesti ai grija ca in acea zona sa nu aiba acces cainii ori pisicile sau copiii.

Pentru a prepara acest insecticid o sa ai nevoie de cantitati egale de bicarbonat de sodiu, acid boric si zahar pudra. Amesteca foarte bine si pune aceasta solutie intr-un recipient unde furnicile pot avea acces. Solutia va actiona timp de 1-2 saptamani, dupa care va trebui inlocuita.

Citeste si: Cum sa prepari solutii pentru muste. Tine-le la distanta vara!

Aceasta solutie poate fi presarata si in jurul meselor din aer liber, iar in acest mod te asiguri ca insectele nu o sa isi faca aparitia pe acolo. Totusi, daca a plouat va trebui sa presari din nou bicarbonatul prin jurul meselor pentru ca apa il dizolva.

O alta metoda de a scapa de furnici este sa folosesti bicabonat de sodiu, zahar pudra si pudra de talc. Zaharul va atrage insectele, iar pudra de talc le va deshidrata corpul.

Pune cantitati egale de zahar, bicarbonat de sodiu si pudra de talc, apoi amesteca foarte bine. Solutia se pune intr-un recipient unde furnicile pot avea acces sau se presara in zonele unde ai observat insectele.