Ascutirea cutitului fara ustensile speciale. Cum sa faci asta
Ascutirea cutitului fara ustensile speciale. Cum sa faci asta

Ascutirea cutitului fara ustensile speciale. Cum sa faci asta


Ascutirea cutitului fara ustensile speciale. Afla cum sa faci asta fara a fi nevoie sa cumperi cine stie ce ascutitoare speciale. Metoda practica si fara bani. Iata ce trebuie sa stii si cum sa o aplici!

Ascutirea cutitului fara ustensile speciale. Cum sa faci asta – Cuprins:

Ascutirea cutitului. Cum sa o faci fara un ascutitor special

Ascutirea cutitului
Ascutirea cutitului

Ascutirea cutitului este absolut necesara si trebuie facuta periodic. Nu de alta, dar risti sa te accidentezi chiar la tine in bucatarie. In cazul in care ai observat ca un cutit nu mai taie chiar in momentul in care te-ai apucat de gatit, ar fi bine sa stii cum sa procedezi.

Pentru ascutirea cutitului o sa ai nevoie de o cana de ceramica, insa mare atentie pentru ca o vei zgaria un pic asa ca iti sugeram sa folosesti una care nu are valoare emotionala.

Practic, acea cana de ceramica o sa actioneze exact ca un smirghel. Atunci cand ascuti cutitul, vei lasa niste zgarieturi fine, insa doar in partea de jos.

Metode de ascutire a cutitului este foarte simpla. Tot ce trebuie sa faci este sa intorci cana cu “fundul” in sus si sa o asezi pe o suprafata plana, exact ca in poza de mai sus. Ar fi bine sa pui si un prosop de bucatarie sub aceasta, mai ales daca suprafata este alunecoasa.

Pentru ascutirea cutitului trebuie sa freci lama acestuia de marginea canii. Iti sugeram sa faci miscari ample de la maner catre varf si sa repeti asta de 5-7 ori.

Cum sa ascuti un cutit cu o cana
Cum sa ascuti un cutit cu o cana

Pentru a ascuti lama cutitului uniform, va fi nevoie sa repeti toate aceste miscari si pentru cealalta parte a lamei. In acest fel, vei obtine rezultatul dorit, fara a cheltui bani pe un ascutitor special si fara prea mult efort.

Daca vrei sa iti echipezi bucataria cu ustensile speciale si sa uiti de utilizarea canii, iti poti cumpara un aparat de ascutit cutite. Acestea sunt facute din carbon sau otel inoxidabil si sunt proiectate pentru a ascuti lamele rapid, dar si in siguranta.

Totodata, dispozitivele vin echipate si cu o ventuza pe partea inferioara, pentru ca acesta sa se fixeze bine de suprafata pe care l-ai pus si sa nu se miste.

Citeste si: Cum sa ascuti o razatoare. Cele mai bune metode!

In cazul in care decizis a cumperi un astfel de dispozitiv, ar fi bine sa citesti si recomandarile producatorului pentru ca este posibil sa nu le poti folosi pentru toate tipurile de cutite.

Un avantaj in constituie faptul ca poti folosi aceste dispozitive pentru a ascuti si lamele de la un mixe, aparat de tocat sau un blender.

Pentru cutitele mai scumpe ale caror lame necesita o atentie mai mare, ar fi bine sa folosesti o piatra de ascutit pentru a nu le deteriora.