Alimente congelate care expira mai repede decat crezi. Cum sa eviti stricarea acestora
Alimente congelate care expira mai repede decat crezi. Cum sa eviti stricarea acestora

Alimente congelate care expira mai repede decat crezi. Cum sa eviti stricarea acestora


Alimente congelate care expira. Afla care sunt alimentele care se potr strica mai repede decat crezi, dar si cum sa eviti stricarea acestora, in cat timp ar trebui consumate. Ce trebuie sa stii daca obisnuiesti sa faci provizii pe termen lung!

Alimente congelate care expira mai repede decat crezi. Cum sa eviti stricarea acestora – Cuprins:

Alimente congelate care expira repede. Cum sa le consumi in timp util

Alimente congelate care expira repede
Alimente congelate care expira repede

Daca si tu obisnuiesti sa pui alimentele la congelator, ar trebui sa stii ca acestea se pot altera, chiar daca se afla la temperaturi foarte scazute. Iata care sunt acele alimente congelate care expira, dar mai ales in cat timp de la congelare ar trebui consumate.

De exemplu, exista riscul ca aceste alimente sa isi piarda textura, valoarea nutritiva, dar mai ales sa isi piarda aroma. Congelatorul te va ajuta sa le pastrezi pe termen lung, insa nu exagera cu perioada.

Carnea tocata, carnatii sau bucatile de carne cu grasime se pot strica mult mai repede fata de carnea mai slaba. Explicatia este destul de simpla, grasimea o sa devina ranceda in timp, chiar daca este congelata.

Expertii ne sfatuiesc sa consumam aceasta carne in maximum 3-4 luni de cand am bagat-o la congelator, asa ca mare atentie! Pe de alta parte, bucatile de carne de vita, pui sau miel pot rezista in congelator timp de un an daca sunt impachetate bine si isi vor pastra aroma.

In cazul in care obisnuiesti sa pui spanac la congelator, afla ca din cauza continutului mare de apa acele frunze pot deveni moi si isi pot pierde textura odata ce-au fost dezghetate.

Frunze de spanac congelate
Frunze de spanac congelate

In acelasi timp, isi pot pierde din aroma si valoarea nutritiva daca le tii prea mult la congelator. Expertii ne sfatuiesc sa consumam spanacul in maximum 3-6 luni de la congelare.

Produsele lactate nu se pot congela din cauza ca atunci cand le dezgheti, grasimea si proteinele se topesc la temperaturi diferite fata de apa. Tocmai de aceea, odata ce ai dezghetat produsele lactate acestea o sa aiba o textura ciudata.

Citeste si: Dezghetare frigider si congelator. Cum sa o faci in mod corect

Daca tii neaparat sa le congelezi, nu trebuie sa stea mai mult de 3 luni in congelator si atunci cand le dezgheti trebuie sa eviti schimbarile bruste de temperatura.

Si fructele care contin o cantitate mare de apa se vor deteriora atunci cand le pui la congelator. De indata ce le vei dezgheta, textura fructelor o sa devina moale si pulpa isi va pierde din aroma. De exemplu, pepenele verde sau galben se poate congela pana la 2 luni, insa cu siguranta cel mai bine este sa le mananci proaspete.

La final, iti mai spunem ca painea sau alte produse de panificatie isi pot pierde din aroma si textura devine ciudata daca sunt tinute la congelator pentru prea mult timp. Expertii ne sfatuiesc sa taiem painea felii inainte sa o punem la congelator si sa nu o lasam sa stea acolo mai mult de 3-6 luni.