Albirea cazii de baie. Cum sa faci o solutie de albit si cum o folosesti
Albirea cazii de baie. Cum sa faci o solutie de albit si cum o folosesti

Albirea cazii de baie. Cum sa faci o solutie de albit si cum o folosesti


Albirea cazii de baie. Afla cum sa faci o solutie de albit cada, dar mai ales cum trebuie sa o folosesti pentru a curata o cada din fonta emailata. Cazile vechi se curata destul de greu, asa ca ar fi bine sa stii cum sa actionezi!

Albirea cazii de baie. Cum sa faci o solutie de albire si cum o folosesti – Cuprins:

Albirea cazii de baie. Cum sa o albesti si ce solutie sa folosesti

Albirea cazii de baie
Albirea cazii de baie

O mare problema a cazilor vechi este ca, in timp, acestea isi pierd culoarea alba si se ingalbenesc din cauza apei, a depunerilor de calcar si din cauza produselor pe care le utilizezi atunci cand faci baie sau dus. Iata ce sa folosesti pentru albirea cazii de baie.

Una dintre cele mai bune solutii este otetul, iar pentru asta o sa ai nevoie de un recipient cu puverizator. Otetul este un acid, asa ca acesta va curata depunerile de calcar insa este necesar sa ai rabdare.

Metoda de utilizare este foarte simpla, trebuie doar sa pulverizezi otet pe intreaga suprafata a cazii. Totusi, este recomandat sa folosesti o masca de protectie si sa deschizi geamul pentru a aerisi. Vaporii de otet pot fi toxici, asa ca mare atentie!

Otetul trebuie lasat sa actioneze timp de cateva ore sau chiar peste noapte. A doua zi, o sa ai nevoie de un burete si detergent lichid de vase pentru ca treaba ta nu s-a terminat, o sa fie nevoie sa freci toata suprafata cazii pentru a te asigura ca va fi curatata cum trebuie. Albirea cazii de baie trebuie facuta cu rabdare!

In cazul in care nu ai indepartat toate depunerile, va trebui sa repeti toti acesti pasi pe care i-am mentionat mai sus. O cada care nu a fost curatata in mod frecvent va fi mai greu de albit.

Solutie de albit cada
Solutie de albit cada

Totusi, daca ai o cada moderna din acril, vestea buna este ca acest tip de cazi se curata mult mai repede. Datorita suprafetei lucioase, grasimea si calcarul nu adera la fel ca la cazile vechi, insa in timp si acestea se murdaresc.

Tocmai de aceea, ar trebui sa stii ce solutie de albit este nevoie sa folosesti pentru albirea cazii de baie. O sa ai nevoie de o lingura de detergent de vase, pe care o amesteci cu o solutie din o parte clor si 5 parti apa rece.

Ia-ti si masuri de precautie, deschide geamul pentru a aerisi baia, dar si o masca de protectie. Ai mare grija sa nu inhalezi vaporii de clor, pentru ca acestia sunt toxici!

Citeste si: Cum sa scapi de mirosul de canalizare din baie

O alta solutie pentru albirea cazii de baie este amoniacul. Gasesti in comert amoniac pentru curatarea suprafetelor, insa acesta nu trebuie folosit direct, ci amestecat cu apa.

O sa ai nevoie de o galeata cu apa calda, in care pui 60 ml de amoniac si 60 g de bicarbonat de sodiu. Amesteca foarte bine, iar apoi folosind o pereche de manusi de cauciuc si un burete freaca toata suprafata cazii. La final, clateste foarte bine folosind apa calda.