Tort Padurea Neagra. Cum sa prepari tortul copilariei
Tort Padurea Neagra. Cum sa prepari tortul copilariei

Tort Padurea Neagra. Cum sa prepari tortul copilariei


Tort Padurea Neagra. Afla cum sa prepari tortul copilariei si care este reteta pe care sa o folosesti. Ce trebuie sa stii, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a prepara acest desert la tine acasa.

Tort Padurea Neagra. Cum sa prepari tortul copilariei – Cuprins:
Tort Padurea Neagra. Cum sa prepari tortul copilariei
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 10-12
Ingrediente
Ingrediente tort Padurea Neagra
  • 500 g visine congelate
  • 1 blat de cacao
  • 700 ml smantana pentru frisca
  • 6 linguri zahar pudra
  • 1 esenta de vanilie
  • 12 cirese confiate (optional)
  • 100 fulgi de ciocolata

Reteta tort Padurea Neagra. Cum sa il prepari la tine acasa

Tort Padurea Neagra
Tort Padurea Neagra

In cazul in care si tu te-ai bucurat de acest tort Padurea Neagra in copilarie, iti propunem sa incerci sa il prepari la tine acasa. Nu de alta, dar se face extrem de usor, asa ca nu o sa ai nevoie de cine stie ce experienta in bucatarie.

Bineinteles, am ales varianta usoara, in care am cumparat un blat de cacao gata facut si dupa aceea am facut crema tortului. Asadar, il vei prepara cu eforturi minime.

Primul pas cu care vei incepe aceasta reteta va fi sa decongelezi visinele. Desigur, acest lucru poate fi facut cu o seara inainte, daca alegi sa lasi visinele la frigider.

Dupa ce visinele s-au decongelat, va trebui sa le strecori. Sucul rezultat nu se va arunca, pentru ca il vom folosi pentru a insiropa blatul de cacao.

Urmatorul pas va fi sa adaugi doua linguri cu zahar pudra peste sucul rezultat din visine, iar apoi sa amesteci foarte bine pana ce acesta se va fi dizolvat. Practic, o sa faci putin sirop pentru ca blatul sa fie mai gustos.

Si daca tot am vorbit de blat, acesta se va taia in 3 felii, fiecare avand aceeasi grosime. Este foarte important sa mentii aceeasi grosime a fiecarui blat, pentru ca acesta sa arate bine.

Dupa ce ai terminat cu blatul, este timpul sa faci frisca. O sa ai nevoie de un mixer sau un robot de bucatarie, iar apoi va trebui sa pui zaharul ramas peste smantana pentru frisca si sa adaugi esenta de vanilie.

Felie de tort
Felie de tort

Frisca se bate pana ce se intareste foarte bine. Atunci cand aceasta nu va cadea de pe tel inseamna ca este gata. Nu este indicat sa o bati prea mult, pentru ca se va separa.

Acum ca totul este gata, a venit momentul sa montezi tortul. Pentru asta, o sa ai nevoie de o farfurie, dar si de o forma de tort. Primul pas va fi sa pui o felie de blat, iar apoi sa pui cateva linguri cu sirop de visine pe deasupra.

Adauga apoi un strat de frisca, iar pe urma pune visine. Iti recomandam sa nu te zgarcesti cu visinele, daca vrei sa obtii un tort Padurea Neagra gustos. Dupa ce ai terminat, adauga inca o felie de blat si repeta toti pasii de mai sus.

Citeste si: Cum se face tortul egiptean. E absolut delicios daca folosesti fix ingredientele acestea

Ultimul pas va fi sa pui cea de-a treia felie de blat, peste care pui inca un strat de frisca. Dupa asta, tortul se pune la frigider pentru 2 ore si abia la final o sa il poti decora.

Dupa ce au trecut cele doua ore, tortul se scoate de la frigider si abia atunci o sa poti scoate si forma de tort. Folosind o spatula, va trebui sa nivelezi marginile tortului, pentru a putea acoperi blatul.

In cazul in care nu iti ajunge frisca, o sa trebuiasca sa mai folosesti un pic pana ce totul va fi acoperit. Fulgii de ciocolata se vor folosi pentru a decora marginea tortului.

La final, decoreaza tortul cu frisca ramasa, peste care pui ciresele confiate. Mai poti presara si un pic de fulgi de ciocolata, insa este optional. Bineinteles, tortul se va pune pentru inca o ora la frigider sau se va lasa peste noapte.