Cum se face tortul de zahar ars. Reteta si lista cu ingrediente
Cum se face tortul de zahar ars. Reteta si lista cu ingrediente

Cum sa faci tort de zahar ars. Reteta si lista cu ingrediente


Cum sa faci tort de zahar ars. Tortul de zahar ars este unul dintre cele mai iubite deserturi, iar daca vrei sa pregatesti pentru cei dragi aceasta reteta, o sa iti aratam care este lista cu ingrediente. Iata cum se face tortul de zahar ars si ce trebuie sa stii.

Cum sa faci tort de zahar ars. Reteta si lista cu ingrediente – Cuprins:
Cum se face tortul de zahar ars. Reteta si lista cu ingrediente
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 4-5
Ingrediente
Ingrediente blat tort de zahar ars
  • 4 buc. oua
  • 1 praf sare
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
Ingrediente crema zahar ars
  • 10 buc. oua
  • 10 linguri zahar
  • 1 l lapte
  • 2 linguri esenta vanilie
  • 5 linguri zahar ars pentru caramelizare

Cum sa prepari tort de zahar ars

Crema de zahar ars
Crema de zahar ars

Primul pas in a face aceasta reteta, este sa puneti cele 5 linguri de zahar ars pentru caramelizat, intr-o cratita destul de adanca. La final, vom pune aceasta cratita la cuptor, asa ca luati acest lucru in considerare.

Topiti zaharul si amestecati foarte bine cu o lingura. Totodata, va fi necesar sa rasuciti cratita si sa o inclinati, pentru a imbraca peretii in caramel. Va trebui sa imbracati peretii pana la o inaltime de 10 cm.

Este momentul sa ne ocupam de blatul tortului, asa ca separati ouale si bateti albusurile impreuna cu praful de sare, pana ce obtineti o spuma lucioasa.

Mai departe, adaugati galbenusurile de ou si cele patru linguri de faina. Amestecati cu o spatula sau un tel, pana ce ingredientele se omogenizeaza.

Puneti compozitia pe care ati obtinut-o in cratita in care ati caramelizat zaharul. Puneti peste acel caramel, nu este absolut nicio problema.

Acum, ne vom ocupa de crema tortului. Amestecati toate ingredientele intr-un castron pana ce totul se omogenizeaza.

Zahr topit
Zahr topit

Dupa aceea, puneti crema in cratita, astfel incat sa patrunda incet sub blat. Fiind mai usor, blatul se va ridica si va pluti pe crema.

Tortul este pregatit sa mearga la cuptor, pe care l-ati incalzit in prealabil la 180 de grade Celsius, dar mai intai puneti o tava in care turnati apa clocotita. Apa ne va ajuta sa obtinem o crema fara acel aspect spongios.

Citeste si: Cum sa faci cel mai sanatos dulce posibil: tort de morcovi

Tortul se lasa la copt timp de 50 de minute. Daca observati ca suprafata tortului, adica blatul, incepe sa se arda, atunci puneti deasupra cratitei o bucata de hartie de copt umezita.

Dupa ce timpul te coacere a trecut, este momentul sa scoatem tortul din cuptor. Cratita se acopera cu o farfurie mare sau un platou incapator, dupa care se intoarce printr-o miscare rapida.

Lasa cratita sa se raceasca, pana ce ajunge la temperatura ambientala, dupa care o pui la frigider pentru aproximativ 5 ore sau o lasi peste noapte. Puneti tortul la frigider cu tot cu cratita de deasupra.

Dupa ce s-a racit si ati scos tortul de la frigider, scoateti cu grija cratita in care s-a copt. Tortul este gata de servire!