Reteta placinta americana cu mere. Afla cum sa prepari celebra placinta, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa respecti pentru a obtine gustul original. Iata ce trebuie sa stii si tu atunci cand o pregatesti la tine acasa!
- 1.5 kg mere
- 140 g unt nesarat
- 320 g faina
- 1 lingura si jumatate cu faina pentru sosul de mere
- 4 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 4 linguri apa rece
- ½ lingurita sare
- 1 galbenus de ou
- 2 lingurite suc de lamaie
Cum sa faci placinta americana cu mere. Reteta si ingrediente
Daca si tu vrei sa prepari o placinta americana cu mere, exact asa cum ai vazut in filme, atunci afla ca reteta nu este deloc complicata. Iti trebuie doar rabdare si atentie pentru a urmari pasii pe care ti-i spunem.
Primul pas cu care vei incepe va fi sa amesteci faina, care poate fi si faina integrala, impreuna cu sarea si 100 g unt nesarat. Pentru asta, taie untul in bucatele mai mici.
Ingredientele trebuie apoi framantate bine cu mana, pana ce obtii un aluat sfaramicios. Adauga treptat cele 4 linguri cu apa rece framanta pana la omogenizare.
Foarmeaza din aluat doua bile, una mai mare decat cealalata pentru ca pe cea mica o sa o folosesti pentru a decora placinta. Lasa-le apoi la frigider timp de 1-2 ore.
Intre timp, va trebui sa te ocupi de mere. Acestea se vor decoji, iar apoi se vor taia pe jumatate. Scobeste semintele si lasa doar jumatatile curate. Dupa aceea, fiecare jumatate de mar se va taia felii.
Pune feliile de mere intr-un castron mai mare si adauga peste acestea scortisoara, zaharul si zeama de lamaie. Amesteca foarte bine si lasa-le la “odihnit”.
Dupa aceea, ocupa-te de sosul de mere care se face utilizand 40 grame de unt nesarat si o lingura si jumatate de faina. Untul se va topi, iar apoi se adauga faina, amestecand foarte bine pana la omogenizare. Adauga faina treptat pentru a evita formarea cocoloaselor.
Adauga sosul obtinut peste feliile de mere si amesteca din nou foarte bine pentru ca toate acestea sa acopere uniform. Lasa-le deoparte si scoate apoi aluatul de la frigider.
Bila cea mare de aluat se va intinde folosind un sucitor, pana ce va fi de dimensiunea tavii in care vei coace placinta. Pune dupa aceea feliile de mere si asigura-te ca le aranjezi cum trebuie.
Urmatorul pas va fi sa intinzi si cea de-a doua bila de aluat, iar apoi sa o tai in felii groase de 1.5 cm. Acesta este farmecul placintei americane, acele bucati de aluat puse pe deasupra.
Citeste si: Cum sa faci cea mai buna placinta cu mere, ca pe vremea bunicii
Dupa ce ai asezat bucatile de aluat, bate un galbenus de oua si unge placinta folosind o pensula. Totul este gata, asa ca placinta va merge la cuptorul preincalzit la temperatura de 215 grade Celsius timp de 15 minute.
Dupa ce au trecut cele 15 minute, trebuie sa reduci temperatura de copt la 180 grade Celsius si sa mai lasi placinta timp de inca 45 de minute in cuptor.
Placinta se va scoate de la cuptor atunci cand s-a rumenit, iar apoi se lasa la racit pentru a o putea taia cum trebuie. Nu te sfatuim sa o tai cat timp este fierbinte pentru ca se va faramita.