Reteta piersici umplute cu crema. Cum sa faci desertul din copilarie
Reteta piersici umplute cu crema. Cum sa faci desertul din copilarie

Reteta piersici umplute cu crema. Cum sa faci desertul din copilarie


Reteta piersici umplute cu crema. Afla cum sa faci desertul copilariei, de ce ingrediente ai nevoie, ce pasi trebuie sa urmezi, cum sa prepari crema si care este cea mai buna reteta. Iata ce trebuie sa stii!

Reteta piersici umplute cu crema. Cum sa faci desertul din copilarie – Cuprins:
Reteta piersici umplute cu crema. Cum sa faci desertul din copilarie
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 20-22 bucati
Ingrediente
Ingrediente piersici umplute
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • 100 g unt (82% grasime)
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 120 g zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • un praf de sare
Ingrediente crema de cacao
  • 40 g cacao
  • 150 g zahar
  • 150 g apa
  • 100 g miez de nuca macinat
  • 100 g unt (82% grasime)
  • 2-3 picaturi esenta de rom
  • 250 g miez scobit din cojile de fursecuri
Ingrediente sirop pentru decor
  • 100 g zahar
  • 100 g apa
  • colorant alimentar (rosu, galben, verde)
  • zahar tos pentru decor

Piersici umplute cu crema. Cum sa le faci si care este reteta

Piersici umplute cu crema
Piersici umplute cu crema

Daca si tu ai mancat piersici umplute cu crema in copilarie, atunci cu siguranta o sa vrei sa incerci aceasta reteta. Nu este foarte complicata, insa trebuie sa respecti pasii dupa cum urmeaza.

Reteta incepe cu prepararea cojilor pentru aceste piersici, asa ca pentru asta va trebui sa amesteci folosind un mixer untul rece si zaharul. Amesteca pana la omogenizare, iar apoi adauga cele doua oua, esenta de vanilie si un praf de sare. Continua sa mixezi pana ce ai incorporat toate ingredientele.

Urmatorul pas va fi sa adaugi laptele, praful de copt si faina. Framanta totul cu mana si incoporeaza faina treptat, pentru a evita formarea cocoloaselor.

Atunci cand aluatul este gata formeaza din acestea niste bile de dimensiunea unor piersici mai mici. Apoi, pune o hartie de copt pe tava si piersicile din aluat pe aceasta. 

Totul va merge la copt in cuptorul preincalzit la temperatura de 170 grade Celsius timp de aproximativ 20 de minute sau pana ce incep sa devina aurii. Nu te speria daca acestea se crapa, nu este absolut nicio problema.

Dupa ce bilele de aluat s-au copt si s-au racit, este timpul sa le scobesti. Foloseste un cutit cu lama scurta, insa ai mare grija sa nu perforezi si coaja acestora. Miezul nu se arunca, pentru ca vei folosi 250 de grame pentru a il incopora in crema de cacao.

Ideal este sa maruntesti miezul scobit cu ajutorul unui robot de bucatarie, pana ce acesta arata ca un pesmet. Pune-l deoparte pentur ca il vei folosi pentru crema.

Si daca tot am adus vorba de crema, prepararea acesteia va fi urmatorul pas. O sa ai nevoie de o cratita in care pui apa, zaharul si jumatate din praful de cacao. Pune totul pe foc si amesteca pana ce zaharul se va fi dizolvat si ai obtinut un sirop, pe care il lasi sa ajunga la temperatura camerei.

Piersicute umplute
Piersicute umplute

O sa fie nevoie sa prajiesti un pic miezul de nuca inainte, insa acest lucru este optional.

Untul, care trebuie sa fie moale si care se bate impreuna cu un praf de sare pana ce devina o spuma. Adauga apoi restul de praf de cacao si esenta de rom, iar apoi amesteca pana ce incorporezi si aceste doua ingrediente.

Urmatorul pas va fi sa amesteci toate ingredientele. Foloseste pentru asta o spatula si amesteca pana la omogenizare.

Crema este gata, iar pentru a umple piersicile o sa folosesti o lingurita. Apasa foarte bine pentru a te asigura ca umpli jumatatile de fusecuri. Dupa asta, uneste cate doua jumatati, pana ce obtii o “piersicuta”. Cand ai terminat, pune-le la frigider timp de 1-2 ore, pentru ca e nevoie sa se intareasca si crema.

Citeste si: Reteta nuci umplute. Cum sa prepari un desert uitat de multi

Intre timp, va trebui sa faci un sirop din zahar impreuna cu apa si optional poti adauga cateva felii de portocala sau lamaie. Lasa apoi siropul la racit si pune-l in doua sau trei castroane, in functie de cate culori vei folosi.

Cand piersicile s-au racit de ajuns, este momentul sa le “vopsesti”. Inmoaie jumatate din piersica in sirop rosu, iar cealalta jumatate in sirop galben sau verde. 

La final, dupa ce au absorbit siropul, da-le prin zahar pentru a le acoperi foarte bine. Urmatorul pas va fi sa le lasi la frigider timp de cateva ore si sa le acoperi cu o folie de plastic.