Reteta de fursecuri cu stafide si unt
Reteta de fursecuri cu stafide si unt

Cum sa faci fursecuri cu stafide si unt. Reteta si ingrediente


Atunci cand esti in pana de idei, o reteta de fursecuri cu stafide si unt este perfecta. Poate unul dintre cele mai bune deserturi, aceste prajiturele ne aduc aminte si de copilarie. Acum cum sa faci cele mai bune prajituri cu stafide!

Aceste fursecuri ne aduc aminte si de cofetariile de altadata, unde puteam gasi si alte delicatese, precum limbile de pisica. Totusi, este altceva atunci cand le faci in casa, asa ca ar trebui sa incercati si aceasta reteta!

Pe langa stafide, mai puteti adauga nuci, merisoare, alune sau alte fructe uscate. Sau sa incercati reteta americana si sa mai adaugati bucatele de ciocolata alba sau cu lapte.

Reteta de fursecuri cu stafide si unt
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 1-2
Ingrediente
Ingrediente fursecuri cu stafide si unt
  • 140 gr faina
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 buc. oua
  • 1 praf sare

Cum au aparut fursecurile cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata
Fursecuri cu ciocolata

Daca inca nu stiai, iti mai spunem ca celebrele fursecuri cu ciocolata au fost inventate din greseala. Ne intoarcem in anul 1930, atunci cand Ruth Graves Wakerfield conducea hanul „Toll House” impreuna cu sotul ei.

Ruth era nutritionist si lector pe probleme gastronomice, iar de multe ori gatea pentru oaspetii hanului. Intr-o seara, cand Ruth a vrut sa faca fursecuri folosind o reteta populara, a descoperit ca nu mai are ciocolata de casa, asa ca a sfaramat o bucata de ciocolata demi-dulce de la Nestle.

Spre surprinderea ei, ciocolata nu s-a topit in totalitate, ci doar s-a inmuiat. Mai mult, si-a pastrat si forma, iar astfel au aparut fursecurile cu fulgi de ciocolata. De atunci, totul este istorie, iar reteta ei a fost publicata in diverse ziare si carti de bucate.

Cum sa prepari fursecuri cu stafide si unt

Fursecuri cu stafide si unt
Fursecuri cu stafide si unt

Intr-un bol se pune untul moale, peste care adaugam zaharul pudra. Amestecati pana ce totul devine omogen, iar apoi adaugati si ouale.

Continuati sa amestecati cu ajutorul unui tel de bucatarie, iar intre timp adaugati esenta de vanilie si praful de sare.

Acum, este momentul sa incorporam si faina in tot acest amestec. Folosind telul, aveti grija sa nu ramana cocoloase.

Citeste si: Cum sa faci fursecuri cu untura si smantana. Reteta delicioasa!

Cand tot amestecul a devenit omogen, puteti adauga si stafidele. Folosind o spatula, incorporati stafidele in aluatul pentru fursecuri.

Aluatul pentru fursecuri este gata, asa ca acum puteti tapeta o tava cu hartie de copt. 6 Fursecurile se pot forma cu ajutorul a doua linguri. Intre timp, incalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.

Prajiturelele se coc timp de 10 minute, pana cand se rumenesc. Atentie, vrem sa ramana moi la interior, asa ca nu este nevoie sa le coaceti pentru mai mult timp.

Acum ca sunt gata, le puteti manca reci sau calde, cu un pahar de lapte sau cafea. Totodata, le puteti pregati si pentru sezonul sarbatorilor de iarna.