Reteta nuci umplute cu crema de ciocolata. Afla cum sa prepari un desert uitat de multi, dar absolut delicios. Cu siguranta multi dintre voi isi aduc aminte de desertul copilariei. Iata cum se prepara si care sunt pasii.
- 300 g faina
- 130 g unt. (80% grasime) - optional se poate folosi 60 g unt si 50 g untura
- 80 g zahar pudra
- 1 galbenus de ou
- 3 linguri zeama de lamaie
- 3 linguri apa rece
- esenta de vanilie
- coaja rasa de lamaie
- un praf de sare
- 100 g ciocolata amaruie (50% cacao)
- 150 g unt (80% grasime)
- 15 g cacao
- 100 g zahar pudra
- 2 oua
Reteta nuci umplute. Cum sa faci desertul la fel cum il prepara bunica
Inainte de a iti da reteta pentru nuci umplute cu ciocolata, ar trebui sa stii ca o sa ai nevoie si de o presa pentru nuci sau o forma de nuci. Poti cumpara asa ceva de pe Emag, accesand acest link.
Asadar, primul lucru cu care vom incepe aceasta reteta va fi sa preparam cojile de nuca. Ce trebuie sa stii este ca acest aluat nu va avea nevoie de prea multa framantare, pentru a nu deveni elastic si pentru a nu se intari dupa coacere.
Reteta nuci umplute. Primul pas va fi sa amestecam untul cu untura si faina. Pe masura ce adaugi faina, adauga zaharul pudra si sarea.
Dupa aceea, se adauga galbenusul de ou, coaja rasa de la o lamaie si o lingurita cu esenta de vanilie. La final, se adauga zeama de lamaie si apa rece, se amesteca foarte bine, iar apoi aluatul se lasa in frigider timp de 30 de minute. Acopera castronul cu o folie alimentara cat timp aluatul sta la frigider.
Pana ce trec cele 30 de minute, asigura-te ca forma ta de nuci este curata. Atunci cand scoti aluatul din frigider, pregateste si forma, adica incinge-o bine si unge-o cu ulei folosind o pensula ori un servetel.
Pentru a face nucile, iei bucati mici de aluat, carora le dai o forma ovala si apoi le presezi. Cojile sunt gata in cateva minute, iar dupa ce le faci se vor lasa la racit.
Reteta nuci umplute. Cat timp cojile de nuci se racesc, ne vom ocupa de umplutura de ciocolata. Asadar, se amesteca ouale cu zaharul, vanilia si sarea intr-un castron metalic.
Aseaza castronul pe o oala cu apa pe care o pui pe foc, pentru ca vom prepara totul la bain marie. Pe masura ce amestecul se incalzeste, adauga si ciocolata pe care o rupi in bucatele. Amesteca foarte bine pana la omogenizare
Citeste si: Reteta profiterol. Cum sa faci desertul copilariei
Lasa totul sa se raceasca si intre timp bate untul cu mixeul, iar cand a devenit spumos cele 15 grame de cacao. Amesteca pana ce totul s-a omogenizat.
Dupa aceea, continua sa amesteci si sa adaugi crema de ciocolata pe care ai preparat-o mai devreme. Nu exagera cu amestecatul pentru ca este posibil sa se taie crema. In cazul in care iti place gustul poti sa adaugi si esenta de rom sau nuca prajita.
Dupa ce ai terminat, lasa crema sa se raceasca timp de o ora. La final, vei umple cojile de nuci cu crema folosind o lingurita si dupa aceea, le vei pudra foarte bine cu zahar pudra vanilat. Reteta de nuci umplute este gata!