Reteta fasole batuta. Afla cum sa o pregatesti la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie, dar mai ales care sunt secretele pentru ca aceasta sa iasa cremoasa. Ce trebuie sa stii si ce pasi sa urmezi.
- 300 g boabe de fasole
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 2 lingurite ulei
- sare
- piper negru proaspat macinat
Fasole batuta. Cum sa o pregatesti si care este reteta
Primul pas atunci cand vrei sa faci fasole batuta va fi sa fierbi boabele de fasole. Ideal este sa folosesti fasole de calitate, care nu este foarte veche. Daca boabele sunt vechi atunci o sa fierbi fasolea mult timp. Acesta este unul din secretele ca preparatul tau sa iasa cremos.
Un alt secret este sa lasi boabele de fasole la inmuiat timp de cateva ore sau chiar timp de 18-24 de ore, inainte de a le fierbe. De asemenea, ar fi bine sa adaugi o lingurita cu bicarbonat de sodiu, dar si putina sare.
Bicarbonatul este folositor daca fasolea iti provoaca gaze, dar in acelasi timp va inmuia boabele mai repede. Asadar, iti recomandam sa il folosesti si tu.
Dupa ce boabele de fasole s-au inmuiat, acestea se clatesc foarte bine cu apa rece. Nu pune fasolea la fiert in apa in care boabele s-au inmuiat!
Urmatorul pas va fi sa pui fasolea la fiert, timp de o ora si jumatate. Un alt secret este sa adaugi inca o lingurita cu bicarbonat de sodiu atuci cand fierbi boabele de fasole, pentru ca acestea sa iasa moi.
Ideal este sa pui mai multa apa, astfel incat boabele de fasole sa fie acoperite in totalitate. In timp ce fierb, o sa apara si spuma, pe care trebuie sa o indepartezi.
Dupa ce au trecut aproximativ 20 de minute, apa in care a fiert fasolea se scurge si se pune alta proaspata. De data aceasta nu se mai adauga si bicarbonat de sodiu. Boabele de fasole se vor mai lasa sa fiarba inca 20 de minute, insa daca ti se pare ca acestea nu sunt foarte moi le poti lasa mai mult.
Citeste si: Cum sa scapi de gargarita boabelor de fasole. Metode de combatere
Nu arunca apa in care au fiert boabele, deoarece iti va fi necesara la urmatorul pas. Acesta va fi sa pui fasolea in roobul de bucatarie, dupa care sa adaugi 2 polonice cu acea zeama.
De asemenea, mai trebuie sa adaugi cateii de usturoi. Sarea si piperul negru proaspat macinat se pun dupa gust, asa ca mare atentie cum o asezonezi.
La final, va trebui sa te ocupi de ceapa, pentru ca aceasta se caleste. Ceapa trebuie sa fie taiata solzisori, iar apoi se pune la prajit in uleiul incins. Amesteca in mod constant, pentru ca aceasta sa nu se arda.
Dupa ce ai terminat de calit ceapa, aceasta se va pune peste fasolea batuta sau separat, intr-un castron. Este la alegerea ta! Fasolea este gata, asa ca iti dorim pofta buna!