Reteta chiftele la cuptor. Cum sa le prepari si ce ingrediente sa folosesti
Reteta chiftele la cuptor. Cum sa le prepari si ce ingrediente sa folosesti

Reteta chiftele la cuptor. Cum sa le prepari si ce ingrediente sa folosesti


Reteta chiftele la cuptor. Afla cum sa le prepari la tine acasa fara sa le prajesti, dar si de ce ingrediente ai nevoie pentru a face compozitia pentru ca acestea sa iasa pufoase. Ce trebuie sa stii pentru a face acest fel de mancare absolut delicios.

Reteta chiftele la cuptor. Cum sa le prepari si ce ingrediente sa folosesti – Cuprins:
Reteta chiftele la cuptor. Cum sa le prepari si ce ingrediente sa folosesti
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente reteta chiftele la cuptor
  • 500 g carne tocata (porc, vita sau amestec porc-vita)
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 felii de paine fara coaja, inmuiate si stoarse foarte bine
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • ½ lingurita piper negru proaspat macinat
  • ulei pentru uns chiftelele

Cum sa faci chiftele la cuptor. Reteta si lista de ingrediente de care ai nevoie

Reteta chiftele la cuptor
Reteta chiftele la cuptor

In cazul in care vrei sa eviti preparatele prajite, ti-am pregatit o reteta de chiftele la cuptor, pe care sa le incerci impreuna cu prietenii sau familia ta.

Pentru ca acest preparat sa iasa delicios, trebuie sa stii ca o sa ai nevoie de o carne putin mai grasa, asa ca va trebui sa alegi carnea de porc sau vita ori un amestec. Chiftelele de pui nu ies chiar atat de bune la cuptor, asa ca te sfatuim sa incerci un ameste de porc cu vita.

Primul pas pentru a prepara chiftelele, va fi sa facem compozitia, asa ca va fi necesar sa pregatim toate ingredientele. Va trebui sa dai toci foarte fin ceapa si usturoiul. In cazul in care vrei sa inlocuiesti cateii de usturoi cu cateva fire de usturoi verde poti face asta fara absolut nicio problema. La fel poti proceda si cu ceapa, poti alege ceapa verde mai ales daca este sezonul.

Inmoaie si cele doua felii de paine in apa, iar apoi stoarcele foarte bine si pune-le intr-un castron impreuna cu celelalte ingrediente. Nu uita sa le tai coaja inainte, pentru ca ai nevoie doar de miezul de paine.

Totodata, sparge si oul si pune continutul in castron pentru ca va fi nevoie pentru a lega toata acea compozitie pentru chiftele la cuptor pentru ca reteta sa iasa ca la carte. Daca vrei, mai poti adauga si o lingurita de paprika, insa nu este obligatoriu daca nu iti place.

Compozitie chiftele
Compozitie chiftele

Reteta chiftele la cuptor. Acum, framanta totul foarte bine pana ce compozitia se omogenizeaza. Optional, poti da totul prin masina de tocat pentru a obtine un amestec mai fin, este la alegerea ta. Noi le pregatim in ambele moduri, asa ca nu vei gresi cu nimic.

Pentru a te asigura ca vei obtine cea mai buna compozitie pentru chiftele poti testa inainte. Pune o bucatica mica de compozitie la cuptor si vezi cat de buna este dupa ce s-a gatit. In cazul in care mai are nevoie de sare sau piper ori alte condimente, poti adauga ce cantitate doresti in functie de gusturile tale.

Citeste si: Cum sa faci cei mai buni burgeri la gratar. Trebuie sa pui neaparat aceste 13 ingrediente

Urmatorul pas va fi sa modelezi chiftelele pe care vrei sa le pui la cuptor. Inainte de asta, nu uita sa pui o hartie de copt pe tava pe care urmeaza sa le asezi. Cu mainile umezite de apa sau putin ulei, modeleaza chiftelele in forma de bila si aseaza-le pe hartia de copt.

Dupa ce ai facut asta, te sfatuim sa le ungi cu putin ulei, folosind o pensula. Nu este obligatoriu, insa expertii recomanda sa facem acest lucru daca vrem ca suprafata chiftelelor sa aiba o crusta rumena.

Cuptorul se preincalzeste la temperatura de 200 grade Celsius, iar apoi punem tava cu chiftele la copt timp de 30-35 de minute. Optional, mai poti unge o data chiftele cu ulei, dupa ce le-ai scos din cuptor. Reteta de chiftele la cuptor este gata, asa ca iti dorim pofta buna!