Nuggets de pui. Afla cum sa le pregatesti acasa si care este cea mai buna reteta pe care o poti incerca. Care este secretul pentru ca acestea sa iasa crocante, ce trebuie sa stii cand le pregatesti.
- 1 kg piept de pui
- 2 oua
- 200 g pesmet
- 200 g faina
- 1 lingurita pudra de usturoi
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita patrunjel uscat
- sare
- piper
- 500 ml ulei pentru prajit
Reteta nuggets de pui. Cum sa le prepari pentru a iesi crocante
Daca si tu vrei sa prepari cea mai buna reteta de nuggets de pui, atunci ai ajuns unde trebuie. O sa iti explicam ce trebuie sa faci pentru a le obtine crocante si cat trebuie prajite.
Primul pas va fi sa tai carnea de pui in bucatele. Desigur, acestea nu trebuie sa fie prea mari, insa nici foarte mici. Iti sugeram sa le tai indeajuns de mici incat pieptul de pui sa se gateasca inainte ca invelisul de pesmet sa se arda. Cuburi cu latura de 4-5 cm sunt de ajuns pentru a fi gatite perfect.
Dupa ce ai taiat bucatelele de pui, este momementul sa si celelalte ingrediente. Intr-un castron separat pune faina, sare si piper, iar apoi folosind o furculita amesteca foarte bine. O sa ai nevoie de toate aceste castroane atunci cand urmeaza sa prajesti acesti nuggets de pui.
Intr-un alt castron pune cele doua oua si bate-le foarte bine si intr-un al treilea castron pune pesmetul impreuna cu boia, pudra de usturoi, patrunjel tocat si oregano. Din nou, o sa trebuiasca sa amesteci foarte bine folosind o furculita, pana la omogenizare. Acest amestec este, de fapt, secretul pentru ca preparatul sa iasa gustos si crocant.
Intre timp, pune uleiul intr-o tigaie si lasa-l sa se incinga bine. Dupa ce uleiul s-a incins, este momentul sa pregatesti si bucatile de pui, adica sa le asezonezi bine.
Primul pas este sa le pui in faina si sa le rostogolesti bine. Scutura excesul de faina, iar apoi pune bucati-le in castronul cu oua batute. Rostogoleste-le putin si scoate-le repede, iar apoi pune-le in castronul cu pesmet si mirodenii.
Citeste si: Cum sa faci sos de usturoi KFC. Reteta secreta si ingrediente
Acopera-le bine de tot, iar dupa aceea pune-le pe o tava. Cand ai terminat cu toate bucatile de pui, este momentul sa treci la partea de prajit.
Incearca sa pui o bucatica in ulei si daca aceasta incepe sa sfaraie, inseamna ca uleiul este numai bun pentru prajit. In cazul in care capata o culoare inchisa foarte repede, inseamna ca temperatura uleiului este prea ,are si va fi nevoie sa reduci un pic focul.
Bucatile de pui ar trebui sa se prajeasca in 1-2 minute pe fiecare parte. Dupa ce le-ai scos de la prajit, pune-le pe niste prosoape de hartie pentru a putea absorbi excesul de ulei. Reteta de nuggets de pui este gata si iti dorim pofta buna!