Jumari de porc. Cum sa le pregatesti si care sunt pasii
Jumari de porc. Cum sa le pregatesti si care sunt pasii

Jumari de porc. Cum sa le pregatesti si care sunt pasii


Jumari de porc. Afla cum sa pregatesti cele mai bune jumari cu bere, dar si care sunt pasii pentru ca acestea sa iasa crocante si gustoase. Ce trebuie sa stii si de ce ingrediente ai nevoie!

Jumari de porc. Cum sa le pregatesti si care sunt pasii – Cuprins:
Jumari de porc. Cum sa le pregatesti si care sunt pasii
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 2 kg jumari
Ingrediente
Ingrediente jumari de porc
  • 6 kg slanina de porc
  • 500 ml bere blonda
  • 500 ml apa
  • sare

Cum sa faci jumari de porc

Jumari de porc
Jumari de porc

Daca si tu vrei sa prepari cele mai bune jumari de porc pentru sarbatori, atunci ar trebui sa stii ca va trebui sa le tai in cubulete destul de mici. Avantajul este ca acestea se vor praji mai bine, mai repede si vor fi mai usor de mancat.

Totodata, o sa ai nevoie si de un tuci mai mare, iar focul la care le gatesti trebuie sa fie mic. Ideal ar fi sa folosesti si o lingura mai mare, dar e lemn!

Asadar, dupa ce ai pus tuciul pe foc, umple-l cu 500 ml de apa, apoi adauga jumarile pe care le-ai taiat mai devreme. Pune si un capac peste tuci, pana ce toata apa se evapora, insa pe urma nu uita sa il dai la o parte!

In tot acest timp va trebui sa amesteci foarte bine folosind lingura de lemn, pentru a te asigura ca jumarile nu se lipesc de tuci.

Pe masura ce jumarile incep sa se rumeneasca si sa se topeasca, va trebui sa scoti si untura fierbinte din tuci. Nu de alta, dar daca o lasi pana ce jumarile se rumenesc bine de tot, untura nu va mai fi alba ci va prinde o culoare maronie.

Citeste si: Cum sa faci toba de casa. Cea mai buna reteta!

Atunci cand jumarile sunt aproape gata si mai este putina untura in tuci, este momentul sa torni cei 500 ml de bere blonda.

Mare atentie! Atunci cand vei turna berea peste jumarile incinse vor sari stropi incinsi din cauza unturii, asa ca ai grija sa stai departe si sa te protejezi!

Dupa aceea, amesteca foarte bine jumarile pana ce berea se va evapora, iar apoi poti incepe sa le scoti din tuci. Foloseste o paleta de tip strecuratoare, iar apoi pune jumarile pe niste prosoape de hartie, pentru a putea absorbi excesul de grasime.

Bineinteles, nu uita nici sa adaugi sare peste aceste jumari de porc cat timp sunt calde. Sarea se pune dupa gust, asa ca ar trebui sa le si gusti pentru a te asigura ca au destula sare cat sa reziste peste iarna. Nu de alta, dar daca nu ai pus destula sare, este posibil sa mucegaiasca!

Desigur, nu uita nici de muraturi atunci cand mananci jumarile, pentru ca taie din greata si te asiguri ca nu ti se va face rau.