Hummus cu vinete. Cum sa prepari acest fel de mancare
Hummus cu vinete. Cum sa prepari acest fel de mancare

Hummus cu vinete. Cum sa prepari acest fel de mancare


Hummus cu vinete. Afla cum sa prepari acest fel de mancare si care sunt pasii pentru a iesi cremos. Iata ce trebuie sa stii, care este reteta si de ce ingrediente ai nevoie.

Hummus cu vinete. Cum sa prepari acest fel de mancare – Cuprins:
Hummus cu vinete. Cum sa prepari acest fel de mancare
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente hummus cu vinete
  • 200 g naut
  • 1 vanata
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri pasta de susan (tahini)
  • sare
  • piper negru proaspat macinat

Reteta hummus cu vinete. Cum sa il prepari

Hummus cu vinete
Hummus cu vinete

Stim ca suna ciudat, insa daca nu ai incercat pana acum reteta de hummus cu vinete, te sfatuim sa o prepari. Dupa ce o incerci, cu siguranta o sa devina preferata ta!

Acum, sa vorbim un pic despre naut. Daca o sa folosesti naut uscat, acesta se va tine la inmuiat in apa timp de 12 ore sau peste noapte. Dupa aceea, se va fierbe timp de 1-2 ore, asa ca inarmeaza-te cu multa rabdare.

Alternativa este sa folosesti naut gata fiert, la conserva. Avantajul este ca vei economisi mult timp, insa in functie de preferintele tale decizi ce ingrediente sa folosesti.

Vanata trebuie coapta pe gratar sau pe aragaz, asa ca si aici o sa ai nevoie de ceva rabdare. Te sfatuim sa folosesti o vanata mai mare, pentru a obtine un castron de miez.

Citeste si: Cum sa prepari salata de vinete. 5 retete delicioase

De asemenea, pasta de tahini poate fi cumparata din comert sau o poti prepara chiar la tine acasa. Reteta este extrem de simpla, trebuie doar sa prajesti semintele de susan pana ce devin aurii (ai grija sa nu le arzi!), iar dupa asta sa le pui in robotul de bucatarie cu putin ulei de masline si sa le maruntesti pana ce obtii o pasta cremoasa.

Reteta de hummus cu vinete se prepara foarte simplu, insa pregatirea ingredientelor o sa iti ocupe ceva timp. Odata ce-ai copt vanata, ai facut pasta de susan (tahini) si ai fiert nautul, toate acestea vor merge in robotul de bucatarie.

Bineinteles, nu uita sa adaugi zeama de lamaie, cateii de usturoi, ceapa si uleiul de masline. Totul merge la blender sau robot de bucatarie, unde se transforma intr-o pasta delicioasa.

La final, te sfatuim sa pui sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust. In functie de cum preferi, mai mult sau mai putin sarat.

Hummus-ul se poate servi cu lipie libaneza sau cu felii de paine prajita. Asadar, ai destule alternative. Totodata, poti servi acest preparat si cu betisoare de legume, precum ardei gras, castraveti sau morcovi.