Ficatei de pui cu ceapa. Cum sa ii faci la tigaie
Ficatei de pui cu ceapa. Cum sa ii faci la tigaie

Ficatei de pui cu ceapa. Cum sa ii faci la tigaie


Ficatei de pui cu ceapa. Afla cum sa ii faci la tigaie, dar si de ce ingrediente ai nevoie, dar mai ales care este reteta. Ce trebuie sa stii si care sunt pasii pe care sa ii urmezi.

Ficatei de pui cu ceapa. Cum sa ii faci la tigaie – Cuprins:
Ficatei de pui cu ceapa. Cum sa ii faci la tigaie
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente ficatei de pui cu ceapa
  • 500 g ficatei de pui
  • 150 g ceapa
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • paprika (optional)
  • 50 ml ulei
  • patrunjel verde

Reteta ficatei de pui cu ceapa. Cum sa ii prepari

Ficatei de pui cu ceapa
Ficatei de pui cu ceapa

Daca si tu vrei sa prepari aceasta reteta de ficatei de pui, ar trebui sa stii ca primul lucru cu care vei incepe va fi sa toci ceapa. O sa ai nevoie de o ceapa mai mare.

Dupa ce ai tocat-o, pune uleiul intr-o tigaie, incinge-l bine, iar apoi pune ceapa la calit. In acel moment, va trebui sa reduci focul la minimum, iar apoi sa amesteci ocazional. Ceapa se va cali timp de 10-12 minute, pana ce se va inmuia foarte bine.

Ceapa nu trebuie sa se rumeneasca deloc, asa ca daca vei ca incepe sa devina maronie, atunci adauga 1-2 linguri cu apa fierbinte.

Intre timp, va trebui sa te ocupi si de ficatei. Acestia se spala foarte bine sub jet de apa rece, iar apoi se lasa intr-o sita la scurs. Iti recomandam sa folosesti si cateva prosoape de hartie, pentru a ii putea usca mai bine.

Tigaie cu ficatei
Tigaie cu ficatei

Ideal, ar fi sa indepartezi bucatiele de grasime sau tesut si abia dupa aceea sa ii tai in bucati mai mici. Acest lucru este necesar pentru ca acestia sa se gateasca uniform. Mare atentie si la fiere, pentru ca aceasta trebuie indepartata deoarece o sa dea un gust amar mancarii.

Mai trebuie sa stii ca termenul de valabilitate al ficatului este de doar 48 de ore, iar acesta trebuie sa aiba o culoare maro. In cazul in care ficatul are o culoare deschisa, galbena sau o culoare foarte inchisa, nu este recomandat sa il cumperi pentru ca exista riscul ca pasarile sa fi fost bolnave.

Citeste si: Paste Alfredo cu pui. Cum sa prepari aceasta reteta

Asadar, dupa ce ai taiat si curatat ficateii de pui, acestia se adauga peste ceapa calita. Ficateii se vor gatii aproximativ 2 minute pe fiecare parte, insa intoarce-i cu grija pentru a nu ii farama.

Apoi, tigaia se acopera cu un capac si acestia se gatesc timp de aproximativ 10 minute. Nu este nevoie de mai mult, pentru ca risti ca acestia sa se intareasca.

La final, adauga sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust. Optional, poti adauga si paprika, daca iti place gustul. Gustul va fi completat de putin patrunjel verde tocat, presarat pe deasupra. Reteta este gata, asa ca iti dorim pofta buna!