Cum sa prepari ficatei de pui cu sos. Reteta si ingrediente
Cum sa prepari ficatei de pui cu sos. Reteta si ingrediente

Cum sa prepari ficatei de pui cu sos. Reteta si ingrediente


Cum sa prepari ficatei de pui cu sos. Care este cea mai buna reteta pe care o poti folosi, de ce ingrediente ai nevoie, dar si care sunt pasii pe care sa ii urmezi. Ce trebuie sa stii!

Cum sa prepari ficatei de pui cu sos. Reteta si ingrediente – Cuprins:
Cum sa prepari ficatei de pui cu sos. Reteta si ingrediente
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente ficatei de pui cu sos
  • 500 g ficatei de pui
  • 4-5 rosii proaspete sau 400 ml rosii la conserva
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cepe
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 linguri ulei

Reteta ficatei de pui cu sos. Cum sa faci acest preparat

Ficatei de pui cu sos
Ficatei de pui cu sos

Reteta de ficatei de pui cu sos nu este foarte greu de preparat, insa trebuie neaparat sa respecti pasii pe care ti-i vom spune, daca vrei sa iasa absolut delicioasa.

Inainte de a iti explica reteta, iti mai spunem si un mic secret. La ficateii de pui si nu numai, sarea se va pune la sfarsit, pentru ca daca o sa o pui la inceput acestia se vor intari. Sarea va scoate apa din tesuturi, asa ca ficateii vor deveni mai tari.

Primul lucru cu care vei incepe va fi sa cureti ficateii si sa ii tai pe jumatate, despartind cei doi lobi. Totodata, trebuie sa indepartezi orice urma de bila, de culoare verde, pentru ca in caz contrar acestia vor prinde un gust amar.

Dupa ce ai taiat si ai spalat foarte bine ficateii, vom trece la urmatoarele ingrediente. Ceapa si ardeiul gras se curata, iar apoi se toaca sub forma de cubulete. Mai departe, curata cateii de usturoi si toaca-i marunt.

Ficat de pui
Ficat de pui

Urmatorul pas va fi sa speli rosiile iar apoi sa le tai mai marunt, dupa care le pasezi folosind un blender sau un robot de bucatarie.

Morcovul se va curata foarte bine, iar apoi se va da prin razatoare. Dupa ce ai terminat cu legumele, este momentul sa treci la urmatorul pas.

O sa ai nevoie de o tigaie, pe care o pui pe foc si in care pui uleiul. Cand uleiul s-a incins, adauga usturoiul tocat si dupa aia ceapa, morcovul si ardeiul.

Citeste si: Ficatei de pui cu ceapa. Cum sa ii faci la tigaie

Totul se amesteca foarte bine si cand ceapa a devenit translucida este momentul sa adaugi ficatul. Amesteca din nou si lasa ficatul sa se gateasca timp de 5 minute.

Dupa ce au trecut cele 5 minute se adauga rosiile pasate. Amesteca foarte bine, iar apoi lasa totul la foc mediu timp de 10-15 minute.

Apoi, adauga boia dulce si piper negru proaspat macinat. Lasa sa dea totul in clocot de 2-3 ori, iar dupa asta stinge focul. Pasul final va fi sa adaugi sare si, optional, patrunjel verde tocat. Reteta este gata, asa ca iti dorim pofta buna!