Cum sa faci sirop de caise
Cum sa faci sirop de caise

Cum sa faci sirop de caise


Fie ca vrei sa il consumi amestecat cu apa sau sa il pui in prajituri, siropul de caise este extrem de bun. Unde mai adaugi ca este si foarte usor de preparat. Afla cum sa faci sirop de caise!

Cum sa faci sirop de caise – Cuprins:
Sirop de caise
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 1 litru
Ingrediente
Ingrediente sirop de caise
  • 1.50 kg caise coapte foarte bine si curatate de samburi
  • 1.50 l apa rece
  • zeama de la o lamaie
  • 1 kg zahar
Ingrediente nectar de caise
  • 1 kg caise coapte foarte bine si fara samburi
  • 500 ml apa
  • 300 gr zahar
  • zeama de la ½ lamaie

Cum sa prepari sirop de caise

Sirop de caise
Sirop de caise

Pentru a prepara siropul de caise, trebuie sa punem fructele curatate la fiert, impreuna cu apa si zeama de lamaie. Lasa totul la foc mediu, pentru a obtine un suc mai gros.

Dupa aceea, strecurati sucul cu ajutorul unui tifon sau o sita foarte fina. Zeama pe care ati obtinut-o se pune la foc mic impreuna cu zaharul, pentru 30 de minute, pana ce veti obtine consistenta dorita pentru un sirop.

Siropul se pune fierbinte in sticle sterilizate (nu folositi sticle de plastic), se inchid ermetic, iar apoi se lasa la acoperite intr-o patura, pana a doua zi.

Reteta nectar de caise

Nectar de caise
Nectar de caise

Daca nu vrei sa folosesti atat de mult zahar pentru a face sirop, atunci poti sa iei in considerare prepararea unui nectar de caise. Vorbim de acel nectar facut in casa, pe care nu te mai saturi sa il bei si care nu contine conservanti ori alte chimicale, este 100% natural.

In cazul in care vrei ca nectarul pe care il prepari sa nu fie atat de dulce, atunci poti reduce cantitatea de zahar in functie de preferinte. Poti sa nu adaugi zahar deloc! Totodata, daca vrei ca nectarul sa fie mai fluid, atunci mai adaugi apa.

Pentru a pregati nectarul de caise, se pune apa la fiert, in care adaugam si zaharul. Dupa ce zaharul de dizolva si siropul format scade un pic, este momentul sa adaugam si caisele taiate pe jumatate.

Citeste si: Cum sa faci sirop (miere) de papadie

Adaugati si sucul de lamaie si fierbeti fructele pana ce devin foarte moi. De asemenea, luati si spuma formata deasupra, pana cand aceasta nu se mai formeaza.

Cand fructele au fiert timp de 10 minute la foc mic si au devenit foarte moi, se iau de pe foc.

Este momentul sa pasam fructele pentru a obtine nectarul, asa ca o sa aveti nevoie de un blender vertical. Dupa ce toate fructele au fost pasate, trebuie sa puneti nectarul fierbinte in sticle sterilizate si sa le sigilati.

In cazul in care vreti sa pastrati nectarul pentru mai mult timp, puneti sticlele cu capacul in jos, acoperiti-le cu o patura si lasati-le pana a doua zi sa se raceasca. Dupa aceea, se depoziteaza intr-un loc racoros.