Cum sa faci desertul lapte de pasare
Cum sa faci desertul lapte de pasare

Cum sa faci desertul lapte de pasare


Cum sa prepari lapte de pasare. Sigur exista foarte putine persoane care nu au mancat pana acum celebrul desert lapte de pasare. Daca inca nu l-ai incercat, atunci trebuie sa inveti cum sa il faci. Sigur o sa ii surprinzi pe cei dragi atunci cand va vedeti in weekend.

Cum sa faci desertul lapte de pasare – Cuprins:
Cum sa faci desertul lapte de pasare
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 1
Ingrediente
Ingrediente lapte de pasare
  • 100 gr zahar alb tos
  • 100 gr zahar alb pudra
  • 6 buc. albusuri
  • 6 buc. galbenusuri
  • 1 buc. pastaie de vanilie
  • 1 l lapte
  • 1 lingura otet
  • 1 praf sare

Cum sa faci lapte de pasare

Lapte de pasare
Lapte de pasare

Vom incepe aceasta reteta cu prepararea bezelei, asa ca intr-un castron vom pune albusurile pe care le vom bate cu ajutorul unui mixer. Adaugati si sarea, iar pe urma amestecati albusurile pana ce veti obtine o spuma.

Este momentul sa adaugam si otetul, iar pe urma vom incorpora si zaharul. Nu adaugati tot zaharul dintr-o data, ci putin cate putin. Atunci cand obtineti o bezea tare, opriti mixerul pentru ca acum o vom pune in mici forme din metal sau ceramica.

Formele se pun intr-o tava cu apa fierbinte, iar apoi totul se baga la cuptorul care a fost preincalzit la 100 de grade Celsius. Va dura aproximativ 15 minute pana cand bezelele vor fi gata. Atunci cand le scoateti din cuptor, este momentul sa intoarceti formele pe o farfurie, pentru a scoate bezelele.

Cat timp bezelele se racesc, este timpul sa ne ocupam si de crema. Pentru a o prepara, punem laptele la fiert, in care adaugam si o pastaie de vanilie crestata, ale carei seminte le-am pus separat in lapte.

Citeste si: Cum se face halvaua sau cum se face prajitura Carpati

Mai mentionam ca bezelele le vom pune la frigider, pentru ca acolo va ajunge si crema noastra de vanilie. Pana cand laptele da in clocot, bateti galbenusurile impreuna cu zaharul tos, pana ce obtineti ce compozitia se omogenizeaza.

Atunci cand laptele a dat in clocot, este momentul sa il punem peste galbenusurile batute. Turnati laptele putin cate putin, amestecand incontinuu. Puneti compozitia inapoi in cratita si fierbeti pana ce obtineti crema si aceasta s-a ingrosat.

Puneti crema de vanilie intr-un castron mai mare, pe care il acoperiti cu o folie de plastic. Facem acest lucru pentru ca aceasta sa nu formeze crusta. Lasati-o sa ajunga la temperatura camerei, dupa care puneti-o la frigider timp de 1-2 ore.

Desertul este gata, asa ca pentru servire vom pune crema de vanilie intr-un bol, iar deasupra se monteaza o bezea. Nu mai este nevoie sa spunem ca desertul se consuma rece, ceea ce il face perfect pentru o zi de vara calduroasa.