Reteta de halva. Cum se prepara acest desert si de ce ingrediente ai nevoie
Reteta de halva. Cum se prepara acest desert si de ce ingrediente ai nevoie

Reteta de halva. Cum se prepara acest desert si de ce ingrediente ai nevoie


Cu toate ca gasim halva prin toate magazinele, ne-am gandit ca nu ar fi rau sa stii cum se prepara acest desert in casa si de ce ingrediente ai nevoie. Iata cea mai buna reteta de halva, pe care sa o faci pentru cei dragi.

Avantajul acestei retete facuta in casa este ca puteti inlocui zaharul cu indulcitori naturali, asa ca cei care tin un regim sau vor sa evite anumite ingrediente vor fi bucurosi sa o incerce.

Mai mult, daca nu vreti sa folositi seminte de floarea soarelui, le puteti inlocui cu orice preferati. Puteti folosi caju, migdale, nuci de brazilia sau ce va mai trece prin cap.

Atunci cand va pregatiti sa tineti post, puteti sa incercati sa faceti o varianta vegana de halva, unde unlocuiti untul cu 80% grasime cu unul de cocos sau de cacao. Totodata, puteti adauga orice arome si ingrediente, de la cacao, la fulgi de ciocolata, merisoare sau goji.

Reteta de halva. Cum se prepara acest desert si de ce ingrediente ai nevoie – Cuprins:
Reteta de halva. Cum se prepara acest desert si de ce ingrediente ai nevoie
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 2-3
Ingrediente
Ingrediente halva facuta in casa
  • 300 gr seminte de floarea soarelui sau caju, migdale, fistic etc.
  • 150 gr unt cu 80% grasime sau un mix cu unt de cocos si unt de cacao
  • 150 gr zahar pudra sau inlocuitor
  • 1 lingurita extract de vanile sau rom, cafea etc.

Reteta de halva. Cum sa faci acest desert la tine acasa

Cum sa faci halva de fistic
Cum sa faci halva de fistic

Primul pas pentru a face halva in casa este sa caliti cele 300 de grame de seminte intr-o tigaie curata, fara sa folositi ulei. Mare atentie sa nu le ardeti, pentru ca acestea se rumenesc destul de repede. Aveti grija sa mestecati incontinuu.

Dupa ce le-ai tras la tigaie, semintele se lasa sa se raceasca. Apoi, se pun intr-un robot de bucatarie sau intr-un aparat de macinat cafea, pentru a le marunti.

Puneti semintele macinate intr-un bol, iar apoi adaugati zaharul ori indulcitorul. De asemenea, se adauga si esenta de vanilie sau alte arome pe care le alegeti.

Citeste si: Reteta pentru eclere clasice cu vanilie. Cum se face, de fapt, acest desert

Intre timp, se topeste untul intr-o cratita si se adauga peste amestecul din bol. Amestecati foarte bine compozitia, pana ce va avea o consistenta densa, insa mare atentie sa nu fie uscata. Daca este cazul, mai adaugati unt.

Peste o tava, se pune o folie alimentara de plastic. Puneti pe urma amestecul pe care l-ati obtinut si presati cat mai bine cu o lingura sau cu palmele. Acoperiti tava cu o folie de plastic si puneti totul la frigider pentru 4 ore sau lasati tava peste noapte.

Pana a doua zi, compozitia se va intari. Taiati cubulete si pastrati-o in frigider, intr-o casoleta ce se poate sigila. Halvaua este gata, sa aveti pofta!