Cum sa prepari vinete pane. Afla care este cea mai buna reteta, dar si care este secretul pentru ca acestea sa iasa crocante. Ce trebuie sa stii, care sunt ingredientele de care ai nevoie si ce pasi trebuie sa urmezi.
- 2 vinete
- 2 oua
- faina
- pesmet
- sare
- 500 ml ulei pentru prajit
Reteta vinete pane. Cum sa le prepari si de ce ingrediente ai nevoie
Reteta de vinete pane este extrem de simpla, asa ca o pot face chiar si cei care nu se pricep in bucatarie. De asemenea, o sa iti amaratam si ce sos poti prepara, sa mearga foarte bine cu vinetele.
Ei bine, primul pas cu care incepi este sa speli vinetele foarte bine, iar apoi sa le stergi folosind un prosop de hartie. Dupa aceea, taie felii cu o grosime de aproximativ un centimetru, nu mai groase pentru ca vrei ca acestea sa se prajeasca repede si sa fie crocante.
Dupa ce ai taiat feliile de vinete, acestea se sareaza pe ambele parti. De asemenea, poti adauga si niste piper negru proaspat macinat, insa nu este obligatoriu.
Urmatorul pas va fi sa lasi vinetele la scurs, folosind strecuratoarea. Sarea va scoate apa din vinete si este un pas absolut necesar atunci cand vrei sa le pregatesti pane.
Lasa vinetele la scurs timp de aproximativ 30 de minute, iar la final le mai poti presa un pic intre palme pentru a putea scapa de excesul de apa.
Ca si in cazul snitelelor sau altor preparate pe care le faci pane, urmatorul pas va fi sa pregatesti 3 boluri. Intr-un bol vei pune faina, in altul pesmet, iar in celalalt cele 2 oua batute bine.
Feliile de vinete se da mai intai prin faina, apoi prin ou, iar la final prin pesmet. Asigura-te ca se acopera foarte bine, deoarece vrei ca acestea sa iasa crocante atunci cand le prajesti.
Intre timp, uleiul se incinge foarte bine. Iti recomandam sa folosesti 500 ml de ulei atunci cand prajesti vinetele, deoarece feliile de vinete trebuie sa pluteasca, nicidecum sa atinga fundul tigaii.
Citeste si: Cum sa prepari salata de vinete. 5 retete delicioase
Dupa ce uleiul s-a incins, pune feliile de vinete la prajit si asigura-te ca acestea devin rumene pe ambele parti. Atunci cand le scoti, pune-le pe niste prosoape de hartie, pentru a putea absorbi excesul de grasime.
Aceste vinete pane merg foarte bine cu un sos facut dintr-un iaurt, ulei de masline, sare, 1-2 catei de usturoi si cateva frunze de menta. Tot ce trebuie sa faci este sa zdrobesti cateii de usturoi, sa ii freci foarte bine folosind sare si putin ulei de masline, iar apoi sa amesteci totul impreuna cu iaurtul.
La final, adauga si cateva frunze de menta bine tocate, iar apoi amesteca foarte bine. Mai poti adauga si 1-2 castraveti murati, o sa vezi ca o sa obtii un sos absolut delicios!