Reteta stufat de miel. Afla cum sa faci acest preparat la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie, care este cea mai buna reteta traditionala, dar mai ales ce pasi trebuie sa urmezi pentru ca stufatul sa iti iasa ca in cartile de bucate.
- 1.5 kg carne de miel cu os
- 3-4 legaturi de ceapa verde
- 3-4 legaturi de usturoi verde
- 3-4 linguri de ulei de masline
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura marar
- 100 ml vin alb sec sau demisec
- 250 ml de bulion sau sos de rosii
- 1 lingurita sare
- piper negru macinat
Reteta stufat de miel. Cum sa faci si de ce ingrediente ai nevoie
Daca si tu vrei sa prepari stufat de miel cu ocazia Sarbatorilor de Paste, atunci va trebui sa urmezi pasii din aceasta reteta. Primul lucru pe care va trebui sa il faci va fi sa portionezi carnea in bucati si sa elimini din grasime, in cazul in care aceasta este mult prea grasa.
Dupa ce ai portionat carnea, pune-o intr-un castron, adauga o lingura de ulei de masline, iar apoi adauga sare si piper. Acopera castronul cu o folie alimentara, iar apoi pune carnea la frigider timp de cateva ore sau peste noapte, unde va sta la marinat.
A doua zi sau dupa ce au trecut cateva ore, scoate castronul si lasa carnea sa ajunga la temperatura camerei timp de 1-2 ore. Este important sa faci acest lucru pentru ca daca este rece, carnea poate ramane mai cruda la interior.
Intre timp, taie rondele ceapa si usturoiul verde, inclusiv partile verzi pe care le vei folosi in aceasta reteta traditionala de Pasti.
Urmatorul pas va fi sa tragi carnea la tigaie, folosind un pic de ulei. Nu pune toata carnea dintr-o data, pentru ca vei avea dificultati in a rumeni fiecare bucata in parte. Te sfatuim sa dai focul mai tare si pe masura ce bucatile de carne sunt rumenite, scoate-le si pune-le in tava pe care urmeaza sa o bagi la cuptor.
Reteta stufat de miel. Acum, este momentul sa tragi la tigaie usturoiul si ceapa verde, insa adauga o lingura de ulei si caleste-le pana ce devin translucide. Nu uita sa pui sare si piper dupa gust. La final, adauga si vinul, iar apoi lasa totul la fiert pana ce alcoolul se va evapora.
Dupa ce vinul s-a evaporat si si-a lasat aromele, este momentul sa adaugi si bulionul sau sosul de rosii. Alternativ, poti folosi si rosii oparite, pe care apoi le-ai decojit si le-ai tocat marunt.
Amesteca totul foarte bine si lasa compozitia de stufat de miel sa dea in clocot, dupa care opreste-i focul. Acum, este momentul sa punem totul la cuptor.
Citeste si: Cum sa faci drob de miel. Reteta traditionala
Si daca tot am adus vorba de cuptor, acestea se va preincalzi la temperatura de 180 grade Celsius. Carnea se pune intr-o tava sau intr-un vas termorezistent, iar apoi se baga la cuptor pentru aproximativ 60 de minute.
Dupa ce timpul a trecut, este momentul sa scoti tava sau vasul termorezistent din cuptor. La final, adauga si cele doua legaturi de marar si patrunjel. Reteta de stufat de miel este gata, asa ca iti dorim pofta buna!