Cum sa prepari somon cu cartofi la cuptor. Cea mai buna reteta
Cum sa prepari somon cu cartofi la cuptor. Cea mai buna reteta

Cum sa prepari somon cu cartofi la cuptor. Cea mai buna reteta


Cum sa prepari somon cu cartofi la cuptor. Care este cea mai buna reteta pe care sa o incerci la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie si care sunt pasii pe care sa ii urmezi. Ce trebuie sa stii si cum se marineaza pestele inainte de a il gati!

Cum sa prepari somon cu cartofi la cuptor. Cea mai buna reteta – Cuprins:
Cum sa prepari somon cu cartofi la cuptor. Cea mai buna reteta
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente somon la cuptor
  • 3-4 bucati de somon
  • zeama de la o lamaie (si inca 3-4 felii de lamaie)
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
Ingrediente cartofi la cuptor
  • 600 g cartofi
  • 1 lingura oregano
  • 1 lingura rozmarin uscat sau 2 ramurele rozmarin proaspat
  • sare
  • piper

Somon cu cartofi la cuptor. Cum sa il prepari si cum il marinezi

Somon cu cartofi la cuptor
Somon cu cartofi la cuptor

Daca si tu vrei sa prepari somon cu cartofi la cuptor, trebuie sa stii ca mai intai de toate va fi nevoie sa marinezi pestele. Nu de alta, dar va fi mult mai gustos, asa ca inainte de toate trebuie sa ai rabdare.

Asadar, pestele va trebui in primul rand curatat de solzi, daca este cazul. Dupa aceea, amesteca zeama de lamaie cu uleiul de masline, sare si piper, iar apoi toarna totul peste bucatile de peste. Acopera castronul cu o folie alimentara si apoi lasa-l la frigider timp de 2 ore.

Totusi, asta nu inseamna ca trebuie sa stai degeaba pentru ca va trebui sa te ocupi de cartofi. Daca folosesti cartofi noi, acestia se spala foarte bine si apoi se taie pe jumatate, in cazul in care sunt prea mari.

In cazul in care folosesti cartofi normali, atunci acestia trebuie curatati de coaja si pe urma taiati cubulete. Urmatorul pas va fi sa fierbi cartofii timp de 15-20 de minute, in apa cu putina sare.

File de somon
File de somon

Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, cartofii se vor scoate in apa rece. Nu vrei sa ii gatesti mai mult inainte de a ii baga la cuptor impreuna cu pestele.

Dupa ce au trecut cele 2 ore in care bucatile de somon au stat la marinat, este momentul sa preincalzesti cuptorul la temperatura de 220 grade Celsius.

Citeste si: Pate de somon afumat. Cum sa faci aceasta pasta delicioasa

Pune hartie de copt intr-o tava, iar apoi aseaza bucatile de somon pe care le stropesti cu putin ulei de masline (optional) si apoi adaugi sare si piper. Pe peste pune si cate o felie de lamaie.

Adauga si cartofii, peste care pui rozmarinul, oregano, dar si sare si piper dupa gust. Poti adauga si putin ulei de masline. Cand cuptorul s-a incins, pune tava cu peste si las-o la gatit timp de 20 de minute.

Somonul va fi gata cand incepe sa se rumeneasca, iar cartofii vor fi gata cand incep sa devina aurii. Reteta de somon cu cartofi la cuptor este gata, asa ca iti dorim pofta buna!