Cum sa prepari pulpe de pui cu sos de rosii si usturoi la cuptor
Cum sa prepari pulpe de pui cu sos de rosii si usturoi la cuptor

Cum sa prepari pulpe de pui cu sos de rosii si usturoi la cuptor


Cum sa faci pulpe de pui cu sos de rosii si usturoi la cuptor. De ce ingrediente si condimente ai nevoie, care este reteta si cum sa prepari acest fel de mancare la tine acasa. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa prepari pulpe de pui cu sos de rosii si usturoi la cuptor – Cuprins:
Cum sa prepari pulpe de pui cu sos de rosii si usturoi la cuptor
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 4-5
Ingrediente
Ingrediente pulpe de pui cu sos de rosii
  • 4-6 pulpe de pui
  • 200 g bulion sau 300 g rosii proaspete
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • cimbru
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • coriandru (optional)
  • rozmarin (optional)
  • 150 ml vin alb (optional)

Pulpe de pui cu sos de rosii si usturoi la cuptor. Cum sa le faci si care este reteta

Pulpe de pui cu sos de rosii si usturoi
Pulpe de pui cu sos de rosii si usturoi

Daca si tu vrei sa prepari pulpe de pui cu sos de rosii si usturoi la cuptor afla ca nu este deloc greu, trebuie doar sa urmezi pasii pe care ii vom enumera.

Primul lucru cu care vrei incepe este sa faci sostul necesar pentru gatirea acestor pulpe. Pentru asta, o sa fie nevoie sa adaugi ingredientele intr-un blender, este cea mai simpla metoda.

Asadar, adauga bulionul de rosii sau rosiile proaspete, apoi adauca ceapa tocata marunt, cateii de usturoi si cimbrul. Bineinteles, adauga sare si piper dupa gust. La final, pune si cei 50 ml de ulei de floarea soarelui.

Optional, mai poti adauga coriandru si rozmarin, insa aceste ingrediente sunt la alegere. Daca vrei sa obtii gustul traditional poti gati pulpele si fara aceste doua ingrediente.

Urmatorul pas va fi sa toci toate ingredientele folosind blenderul. Sosul este gata si se pune deoparte pana ce vei pregati pulpele de pui.

Friptura de pui la cuptor cu usturoi
Friptura de pui la cuptor cu usturoi

Carnea de pui se curata si se spala foarte bine, dupa care se pune intr-o tava destul de adanca astfel incat sa incapa si marinada pe care ai pregatit-o mai devreme.

Ideal ar fi ca puiul sa stea la marinat peste noapte, insa daca nu ai atata timp la dispozitie lasa pulpele macar 1-2 ore sa stea in acel sos la temperatura camerei. Desigur, tava se va acoperi cu o folie de aluminiu sau o folie alimentara. Daca alegi sa le marinezi peste noapte, pulpele se vor pune la frigider.

Citeste si: Cum sa prepari pulpe de pui marinate in iaurt si ce reteta sa folosesti

Urmatorul pas va fi sa pui pulpele de pui la cuptor. Pentru asta, cuptorul trebuie preincalzit la temperatura de 180 de grade Celsius. Dupa cum spuneam, optional mai poti adauga si 150 ml de vin alb in tava.

Tava se va acoperi cu un capac sau o folie de aluminiu si va merge la cuptor timp de 30 de minute. Dupa ce a trecut jumatatea de ora scoate capacul sau tava si mai lasa pulpele sa se gateasca timp de 30 de minute.

Din cand in cand stropeste pulpele cu sosul din tava pentru a evita uscarea acestora. Acest fel de mancare poate fi servit cu piure de cartofi sau cartofi la cuptor.