Reteta pandispan cu caise. Afla cum sa prepari acest desert delicios la tine acasa si de ce ingrediente ai nevoie. Ce pasi trebuie sa urmezi pentru ca prajitura cu caise sa iasa pufoasa. Iata ce trebuie sa stii!
- 500 g caise fara samburi
- 6 oua
- 250 g faina
- 200 g zahar
- 60 ml ulei
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- coaja de la o lamaie (optional)
Pandispan cu caise. Cum sa faci acest desert si ce reteta sa folosesti
Trebuie sa recunoastem faptul ca un pandispan cu caise poate fi reteta ideala pentru un desert intr-o zi de vara. Mai mult, este un desert ce se prepara extrem de usor, asa ca iti vom explica ce trebuie sa faci, pas cu pas.
Primul lucru cu care incepi va fi sa speli caisele foarte bine. Apoi, lasa-le la scurs, pentru ca te vei ocupa de celelalte ingrediente. Nu este nevoie sa le tai de la inceput, doar atunci cand este gata compozitia pentru blat.
Si daca tot am vorbit despre compozitia pentru blat, aici va trebui sa incepi cu separarea oualor. Adica, separi galbenusurile de albusuri.
Albusurile se amesteca folosind un mixer, pana ce obtii o spuma. Treptat, adauga si zaharul, pana ce compozitia ta devine lucioasa si ferma.
Urmatorul pas va fi sa bati albusurile foarte bine folosind un tel sau o furculita. Apoi, folosind mixerul, va trebui sa incorporezi galebusurile batute in amestecul de albusuri si zahar.
Continua sa amesteci folosind o spatula adauga treptat faina, sarea, zaharul vanilat, iar apoi praful de copt. Atunci cand compozitia a devenit omogena, este timpul sa treci la celalalt pas in prepararea acestui pandispan cu caise.
Acum, va trebui sa pui si uleiul. Continua sa amesteci folosind spatula, pana ce uleiul a fost incorporat in compozitia pentru prajitura cu caise.
Intre timp, va fi nevoie sa preincalzesti cuptorul la temperatura de 175 grade Celsius. Daca ai un cuptor electric cu ventilatie, ar fi bine sa selectezi aceasta optiune. Este indicat sa fie caldura in partea de sus si in partea de jos a cuptorului, pentru ca acest pandispan cu caise sa se coaca in mod corect.
Urmatorul pas va fi sa tai scoti samburii la caise, iar apoi sa le tai. Poti sa le tai felii sau cubulete, in functie de preferinte. Noi le-am taiat felii.
Acum, o sa ai nevoie de o tava sau o forma in care sa coci prajitura. Pune hartie de copt, iar peste aceasta toarna aluatul.
Citeste si: Cum sa faci pandispan cu visine. Reteta si mod de preparare
Pe deasupra aluatului se pun feliile de caise. Acestea vor ramane la suprafata si nu se vor cufunda in aluat.
Prajitura are nevoie de aproximativ 35 de minute pentru a se coace. Inainte de a o scoate din cuptor, ar fi bine sa faci testul cu scobitoarea, adica infige o scobitoare in aluat si daca aceasta iese curata, atunci desertul tau este gata!
Bineinteles, inainte de a manca acest desert este indicat sa il lasi sa se raceasca pentru a il putea taia. De asemenea, poti presara putin zahar vanilat pe deasupra.