Cum sa faci pandispan cu visine. Reteta si mod de preparare
Cum sa faci pandispan cu visine. Reteta si mod de preparare

Cum sa faci pandispan cu visine. Reteta si mod de preparare


Cum sa faci pandispan cu visine. Afla care este cea mai buna reteta, dar si modul de preparare al celebrei prajituri. Ce trebuie sa stii, de ce ingrediente ai nevoie si micile secrete ale acestui desert delicios.

Cum sa faci pandispan cu visine. Reteta si mod de preparare – Cuprins:
Cum sa faci pandispan cu visine. Reteta si mod de preparare
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 5-6
Ingrediente
Ingrediente pandispan cu visine
  • 300 g faina
  • 300 g visine fara samburi (proaspete sau congelate)
  • 200 g zahar
  • 20 g iaurt grecesc cu 10% grasime
  • 100 ml ulei
  • 10 g praf de copt
  • 4 oua
  • 1 lingura esenta de vanilie

Reteta pandispan cu visine. Cum sa prepari aceasta prajitura acasa

Pandispan cu visine
Pandispan cu visine

Reteta de pandispan cu visine este ideala pe timpul verii si nu numai, pentru ca poti folosi visinele congelate si gustul va fi acelasi. Dupa parerea noastra, este unul din deserturile copilariei, asa ca o pregatim in mod constant.

Daca si tu vrei sa prepari acest desert, o sa iti explicam pas cu pas ce ai de facut. Mai mult, reteta in care se foloseste iaurt grecesc este mult mai simpla, asa ca nu va mai fi nevoie sa separi ouale pentru a bate albusurile, necesare atunci cand prepari pandispanul clasic.

Primul pas atunci cand incepi aceasta reteta este sa pui faina si zaharul intr-un castron mai incapator, dupa care adaugi praful de copt si putina sare. Amesteca bine folosind un tel, iar apoi cele 4 oua, iaurtul grecesc cu 10% grasime, uleiul si extractul de vanilie.

Adauga la final si coaja de la o lamaie, iar apoi amesteca folosind o spatula pana ce toata compozitia se omogenizeaza.

Prajitura la cuptor
Prajitura la cuptor

Acum, este momentul sa pregatesti o tava, pe care o tapetezi cu hartie de copt. Pune compozitia in tava si niveleaza-o pentru a acoperi toata suprafata in mod uniform. Reteta de pandispan cu visine este aproape gata!

Peste visine se va pune putina faina pentru ca acestea sa nu patrunda prea mult in aluat, in timp ce acesta este la cuptor si se coace. Urmatorul pas este sa pui visinele peste aluat, incearca sa le pui la distante egale.

Citeste si: Cum sa faci cel mai pufos pandispan. Acesta este secretul retetei perfecte!

Cuptorul se preincinge la temperatura de 175 grade Celsius, iar apoi prajitura se pune la copt timp de 45-50 de minute. Atunci cand aluatul s-a rumenit la suprafata, reteta de prajitura cu visine este gata.

Totusi, trebuie sa iti spunem ca prajitura nu serveste imediat dupa ce ai scos-o de la cuptor, trebuie sa o lasi sa se raceasca, pentru a o putea taia. Las-o timp de 1-2 ore sa stea la racit, iar apoi o poti servi.