Cum sa prepari lasagna cu spanac. Reteta si ingrediente
Cum sa prepari lasagna cu spanac. Reteta si ingrediente

Cum sa prepari lasagna cu spanac. Reteta si ingrediente


Cum sa prepari lasagna cu spanac. Afla care este cea mai buna reteta, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a obtine un preparat delicios. Iata ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa pregatesti acest fel de mancare acasa!

Cum sa prepari lasagna cu spanac. Reteta si ingrediente – Cuprins:
Cum sa prepari lasagna cu spanac. Reteta si ingrediente
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Italiana
Portii: 4-5
Ingrediente
Ingrediente lasagna cu spanac
  • 800 ml lapte
  • 200 g branza ricotta
  • 800 g spanac
  • 70 g unt fara sare
  • 50 g faina
  • 300 g foi de lasagna
  • 100 g parmezan
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • nucsoara (optional)

Reteta lasagna cu spanac. Cum sa o pregatesti la tine acasa

Lasagna cu spanac
Lasagna cu spanac

In cazul in care nu iti place reteta clasica, te vom invata cum sa prepari lasagna cu spanac si branza (ricotta). Nu de alta, dar nu toata lumea prefera reteta cu carne.

Vorbim despre un preparat destul de usor, pe care il poti prepara fara mari batai de cap. Iata care sunt pasii pe care sa ii urmezi pentru a pregati reteta celebrului bucatar Jamie Oliver.

Primul pas cu care vei incepe va fi sa topesti 50 g de unt fara sare intr-o cratita. Dupa ce ai facut asta, adauga cele 50 de grame de faina treptat, amestecand incontinuu pentru a preveni formarea cocoloaselor.

Dupa 1-2 minute, adauga treptat si laptele amestecand incontinuu pana ce compozitia se omogenizeaza. Asezoneaza cu sare si piper negru proaspat macinat dupa gust, adauga frunza de dafin si apoi lasa totul la fiert timp de 5 minute. Dupa ce au trecut cele 5 minute opreste focul si lasa compozitia in cratita.

Intre timp, trebuie sa te ocupi de spanac. Ideal ar fi sa pastrezi doar frunzele de spanac, fara codite. Dupa ce ai facut asta, topeste untul care ti-a mai ramas (20 g) intr-o cratita, iar apoi pune acolo frunzele de spanac.

Tava cu lasagna
Tava cu lasagna

Amesteca frunzele de spanac foarte bine pana ce acestea incep sa se inmoaie si lasa-le sa se raceasca. Atunci cand temperatura a scazut, stoarce cat poti frunzele de spanac pentru a scoate cat de mult lichid poti.

Urmatorul pas va fi sa toci frunzele de spanac si sa le amesteci cu ricotta. Adauga si putin sos alb pe care l-ai obtinut din lapte, unt si faina. Optional, poti presara si putina nucsoara rasa pe deasupra. Amesteca foarte bine pana ce compozitia s-a omogenizat.

Citeste si: Cum sa faci lasagna. Verifica reteta si lista cu ingrediente necesare

Acum ca totul este pregatit, este momentul sa asezi totul intr-o tava, pentru ca totul va merge la cuptorul preincalzit la temperatura de 190 grade Celsius.

Vei incepe prin a pune un strat de sos alb in tava, dupa care pui un strat de foi de lasagna. Dupa asta, pune un strat de spanac. Repeta pasii pana ce termini toate ingredientele.

Pe deasupra vei pune parmezanul ras. Lasagna cu spanac va fi gata in aproximativ 30 de minute sau atunci cand incepe sa se rumeneasca pe deasupra.