Cum sa prepari hummus de sfecla si care este reteta
Cum sa prepari hummus de sfecla si care este reteta

Cum sa prepari hummus de sfecla si care este reteta


Reteta hummus de sfecla rosie. Cum sa faci acest preparat la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a iesi cremos. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa prepari hummus de sfecla si care este reteta – Cuprins:
Cum sa prepari hummus de sfecla si care este reteta
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 3-4
Ingrediente
  • Ingrediente hummus de sfecla
  • 1 kg naut
  • 100 g tahini (pasta de susan)
  • 300 g sfecla rosie
  • 3-4 catei de usturoi
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingurita pudra chimion
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare

Reteta hummus de sfecla. Cum sa o prepari, lista cu ingrediente

Hummus de sfecla rosie
Hummus de sfecla rosie

Stim ca de obicei cea mai incercata reteta de hummus este cea clasica, insa dupa ce o sa incerci si versiunea de sfecla rosie cu siguranta o sa iti schimbi parerea.

Aceasta versiune de hummus este o sursa foarte buna de proteina vegetala, asa ca preparatul este ideal pentru zilele de post si nu numai. Iata cat de usor se prepara si ce trebuie sa stii.

In primul rand, trebuie sa mentionam faptul ca daca vei flosi naut uscat, boabele se tin la inmuiat in apa peste noapte si abia a doua zi se vor fierbe. Daca alegi aceasta varianta, adauga si putin bicarbonat de sodiu in apa in care il fierbi, pentru ca boabele se vor farama mult mai usor.

Totusi, mai ai optiunea de a folosi naut conservat, acesta poate fi folosit direct si nu mai are nevoie de fierbere. Trebuie doar sa scurgi apa din conserva, iar apoi poti trece la treaba.

Sfecla rosie fiarta si decojita
Sfecla rosie fiarta si decojita

Legat de sfecla, aceasta se poate fierbe sau se poate coace. In cazul in care alegi varianta sa o fierbi, hummusul tau va fi gata mult mai repede, pentru ca sfecla se fierbe in aproximativ 30 de minute. Atunci cand o poti strapunge cu un cutit destul de usor inseamna ca sfecla a fiert.

Pentru cei ce nu stiu, tahini sau pasta de susan se poate cumpara sau se poate face in casa. In cazul in care vrei sa o faci acasa la tine trebuie doar sa prajesti un pic semintele de susan pana ce acestea devin aurii, iar apoi sa le pui in robotul de bucatarie impreuna cu putin ulei de masline pana ce obtii o pasta cremoasa.

Citeste si: Cum sa faci hummus de mazare. Reteta si ingredientele necesare

Folosind un robot de bucatarie, pune nautul, sfecla decojita si taiata in bucati mai mici, pasta de susan, cateii de usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si pudra de chimion. Pune si o cana de apa, iar daca mai este nevoie mai adaugi la final. Apa este necesara pentru ca acest hummus de sfecla sa iasa cremos si pufos.

La final, gusta preparatul si daca mai are nevoie de usturoi, zeama de lamaie sau sare poti adauga cu incredere. Inainte sa il servesti pune un pic de ulei de masline pe deasupra. Reteta este gata, asa ca iti dorim pofta buna!