Daca astepti oaspeti la pranz sau pregatesti o masa in familie, ouale umplute reprezinta cea mai usoara solutie pentru un aperitiv. Acest fel de mancare este destul de raspandit la noi in tara, asa ca o sa iti aratam cum sa gatesti rapid si usor oua umplute.
Bineinteles, exista nenumarate retete, iar totul depinde de umplutura pe care o alegi pentru reteta ta. Fie ca sunt umplute cu pate si maioneza, fie ca alegi sa le umpli cu ton sau ficatei de pui, ouale umplute vor fi pe gustul tuturor.
- 10 buc. oua
- 1 buc. pate de porc sau pasare
- smantana
- ulei
- mustar
- 10 buc. oua
- 250 gr galbenus (pe care l-ati scos din oua)
- 300 gr peste (ton, sardine, somon afumat sau ansoa)
- 170 gr unt la temperatura camerei (folosit doar pentru ansoa sau ton)
- 200 gr crema de branza (folosita doar pentru somon afumat)
- 15 gr ceapa tocata marunt (se foloseste doar pentru ansoa sau ton)
- zeama de lamaie dupa gust
- sare
- piper
- 10 buc. oua fierte
- 250 gr galbenus
- 200 gr avocado
- 150 gr branza
- 2 buc. catei usturoi
- 1 lingurita zeama de lamaie
- sare
- piper
- 10 buc. oua fierte
- 250 gr galbenus
- 4 buc. oua intregi
- 40 gr unt moale la temperatura camerei
- 1 lingurita mustar
- sare
- piper
Cum sa prepari oua umplute cu pate de ficat sau cu peste
Cum sa prepari oua umplute cu pate de ficat. Incepem aceasta reteta prin a fierbe ouale. Vrem sa obtinem oua tari, asa ca le vom fierbe in jur de 12 minute. Dupa ce s-au fiert, ouale se curata si se taie in doua.
Scoateti galbenusul si il puneti intr-un vas separat. Dupa ce ati terminat de scos toate galbenusurile, adaugati in vas si pateul. Amestecati pana ce compozitia devine omogena.
Umpleti jumatatile de oua cu pasta pe care ati obtinut-o din amestecarea galbenusurilor cu pateul de porc sau pasare. Un pic de piper negru proaspat macinat este extrem de bun. La final, putem face o maioneza, in care adaugam si o lungurita de mustar pentru ca aceasta sa nu se taie.
Cum sa prepari oua umplute cu peste (ton, sardine, somon afumat sau ansoa). Pentru a pregati ouale umplute cu pasta de peste va trebui sa le fierbeti si sa le scoateti galbenusurile. Intr-un bol, puneti untul moale, la temperatura camerei, adaugati sare si piper, pe urma, spumati untul cu mixerul.
Adaugati si pestele scurs din conserva, dar si zeama de lamaie. Adaugati galbenusul de ou si ceapa maruntita daca folositi ansoa sau ton. Folosind mixerul, amestecati pana ce totul devine omogen.
Daca folositi somon, mixati galbenusul fiert de la oua cu crema de branza si somonul afumat. Se asezoneaza cu sare, piper si zeama de lamaie dupa gust. La final umpleti ouale folosind o lingurita.
Cum sa prepari oua clasice fara maioneza sau cu avocado
Cum sa pregatesti oua umplute cu avocado. Pentru a pregati ouale umplute cu avocado, amestecati galbenusurile de oua fierte cu crema de branza si foarte putin usturoi.
Nu uitati de zeama de lamaie pentru ca aceasta are rol antioxidant si evitati innegrirea miezului de avocado. Se adauga sare si piper dupa gust. La final folositi-va de un pos si sprit pentru a pune umplutura in oua.
Citeste si: Pastrarea oualelor. Cum sa o faci in mod corect, greseli de evitat!
Cum sa prepari oua umplute clasice fara maioneza. Pentru a prepara reteta clasica de oua umplute, fara maioneza, va trebui sa punem galbenusurile din oua, impreuna cu ouale fierte intregi, mustar si unt moale intr-un vas. Adaugati sare si piper dupa gust.
Mixati toata compozitia pana se omogenizeaza si puneti totul la frigider pana ce untul se mai intareste. La final, mutati compozitia intr-un pos cu sprit si umpleti bucatile de albus din care ati scos galbenusurile.