Cum sa faci trufe de ciocolata. Reteta pentru aceste bomboane
Cum sa faci trufe de ciocolata. Reteta pentru aceste bomboane

Cum sa faci trufe de ciocolata. Reteta pentru aceste bomboane


Cum sa faci trufe de ciocolata. Afla cum sa pregatesti aceste bomboane la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie, dar si care este reteta. Ce trebuie sa stii si care sunt pasii pe care sa ii urmezi atunci cand prepari acest desert.

Cum sa faci trufe de ciocolata si care este reteta pentru aceste bomboane – Cuprins:
Cum sa faci trufe de ciocolata si care este reteta pentru aceste bomboane
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 20-25 bomboane
Ingrediente
  • Ingrediente trufe de ciocolata
  • 250 g ciocolata amaruie (70% cacao)
  • 200 ml smantana dulce pentru gatit (30% grasime)
  • 2 linguri zahar pudra (optional)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 50 g nuca de cocos rasa
  • 100 g alune de padure maruntite
  • 20 g unt
  • 2-3 linguri cacao pudra pentru acoperirea bomboanelor

Reteta trufe de ciocolata. Cum sa prepari aceste bomboane

Reteta trufe de ciocolata
Reteta trufe de ciocolata

In cazul in care nu ai mai preparat trufe de ciocolata acasa, atunci neaparat trebuie sa incerci aceasta reteta. Este extrem de simpla si se prepara numaidecat, nu trebuie sa te pricep prea mult la gatit.

Pentru preparare o sa ai nevoie de o cratita mai mica, in care sa pui smantana, untul si doua linguri cu zahar pudra. Nu este obligatoriu sa pui zahar, insa daca ciocolata are o concentratie de peste 70% de cacao, atunci ar fi indicat sa il folosesti.

Cratita se pune la foc mic, amestecand incontinuu pana ce untul s-a topit si zaharul s-a dizolvat. Intr-un castron, rupe ciocolata in bucati mai mici, pentru ca va fi necesar sa o topesti.

Dupa ce untul si zaharul s-au dizolvat complet, iar toata compozitia a devenit fierbinte, toarn-o peste bucatile de ciocolata. Amesteca foarte bine, pana ce ciocolata se va topi complet.

Modelarea trufelor
Modelarea trufelor

O sa dureze in jur de 5-10 minute pana ce ciocolata se va fi topit. Dupa aceea, folosind un tel, amesteca foarte bine pana la omogenizare. Urmatorul pas va fi sa adaugi si esenta de vanilie, iar apoi sa amesteci din nou pana ce s-a incorporat in compozitia ta.

Dupa ce a ajuns la temperatura camerei, compozitia se acopera cu o folie alimentara si apoi se pune la frigider timp de 3-4 ore. Amestecul pentru trufe de ciocolata trebuie sa stea un pic la „odihnit”.

Urmatorul pas va fi sa modelezi aceste trufe de ciocolata cu mainile. Trebuie sa iei crema cu doua lingurite, iar apoi sa o modelezi sub forma de bile.

Citeste si: Cum sa faci bilute de biscuiti cu nuca de cocos si nuci

Intre timp, va trebui sa pui nuca de cocos rasa, cacao pudra si alunele de padure maruntite in trei castronase. Dupa ce ai modelat bilele, acestea se pot da printr-unul din cele trei ingrediente pe care le-am mentionat.

Dupa ce le-ai modelat si le-ai dat prin nuca de cocos, cacao sau alunele maruntite, bomboanele de ciocolata se vor pune la frigider timp de cateva ore. Mare atentie sa le acoperi, pentru a nu lua miros din frigider!