Cum sa faci bilute de biscuiti cu nuca de cocos si nuci. Reteta unui desert addictive
Cum sa faci bilute de biscuiti cu nuca de cocos si nuci. Reteta unui desert addictive

Cum sa faci bilute de biscuiti cu nuca de cocos si nuci. Reteta unui desert addictive


Trebuie sa recunoastem faptul ca iubim retele de desert, mai ales cele „addictive” care pur si simplu se topesc in gura. Este si cazul acestor bilute de biscuiti cu nuca de cocos si nuci. Daca ai facut o data acest desert, nu o sa te mai poti opri din mancat si cei dragi iti vor cere rapid inca o portie.

Haideti sa aflam cum se fac aceste bilute, ce trebuie sa stii si cat de repede le poti gati. O sa-ti mai prezentam si cateva alternative de umplutura, pentru a invata cum sa faci diferite tipuri!

Cum sa faci bilute de biscuiti cu nuca de cocos si nuci. Reteta unui desert addictive – Cuprins:
Cum sa faci bilute de biscuiti cu nuca de cocos si nuci. Reteta unui desert addictive
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente bilute de biscuiti cu nuca de cocos si nuci
  • 300 gr zahar
  • 2 pahare apa
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr unt
  • 500 gr biscuiti
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri nuca de cocos

Cum sa prepari bilute de biscuiti cu nuca de cocos si nuci

Bilute de biscuiti cu nuca de cocos
Bilute de biscuiti cu nuca de cocos

Pentru a face aceste bilute, incepeti cu macinarea biscuitilor. Pe urma, amestecati impreuna cu cele 2 linguri de cacao si zaharul vanilat. Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul, pana ce obtinem un sirop gros. Dupa ce tot zaharul s-a topit, opriti focul si adaugati si untul. Amestecati pana ce compozitia devine omogena si tot untul s-a topit.

Turnati amestecul caldut in vasul unde ati pus biscuitii, cacao si zaharul vanilat. Adaugati si esenta de rom si amestecati totul pana devine omogen. Dupa ce amestecul este gata, formati mici bilute din compozitie, insa nu uitati sa pregatiti un vas plin cu cateva linguri de fulgi de nuca de cocos.

Dupa ce ati format o biluta, o puneti in acel vas si o acoperiti in totalitate cu nuca de cocos. Asa procedati pentru fiecare biluta in parte, pentru ca vor fi mai gustoase.

Citeste si: Desertul preferat al adultilor: prajitura cu nuca si cafea

Acum ca ati terminat bomboanele si toate au fost acoperite in nuca de cocos, este necesar sa le puneti intr-un recipient pe care il tineti timp de 24 de ore la frigider. Neaparat acoperiti recipientul pentru ca bilutele vor lua miros din frigider.

O alta varianta de a prepara acest desert este ca in locul biscuitilor sa folositi fulgi de ovaz. De asemenea, la mijloc puteti pune un miez de nuca, migdale sau fistic. Oricare dintre aceste ingrediente vor da un plus de savoare.

O alta versiune a retetei este cea in care se adauga si lapte condensat. Bineinteles, va creste si numarul caloriilor, iar daca tii la silueta ta ar fi mai bine sa ramai la o versiune mai simpla a bilutelor imbracate in nuca de cocos.