Cum sa faci salata nicoise si ce ingrediente contine acest preparat frantuzesc
Cum sa faci salata nicoise si ce ingrediente contine acest preparat frantuzesc

Cum sa faci salata nicoise si ce ingrediente contine acest preparat frantuzesc


Cum sa faci salata nicoise. Afla de ce ingrediente ai nevoie pentru a face acest preparat frantuzesc, cand si unde a luat nastere, care este reteta originala si ce pasi trebuie sa urmezi. Iata ce trebuie sa stii cand prepari aceasta salata!

Cum sa faci salata nicoise si ce ingrediente contine acest preparat frantuzesc – Cuprins:
Cum sa faci salata nicoise si ce ingrediente contine acest preparat frantuzesc
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Frantuzeasca
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente salata nicoise
  • 1 salata verde
  • 4 oua
  • 1 conserva de ton sau 8-10 fileuri de ansoa
  • 2 rosii
  • masline negre
Dressing
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 lingurite mustar
  • zeama de la ½ lamaie
  • patrunjel verde
  • 1 ceapa rosie
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • crutoane (optional)

Salata nicoise. Cum sa faci acest preparat dupa reteta originala

Salata nicoise
Salata nicoise

Conform istoriei, salata nicoise a luat nastere la Nice (Nisa), un oras francez situat pe malul Marii Mediterane. Acest fel de mancare era deschis ca fiind pentru oamenii saraci, insa de-a lungul timpului salata a devenit extrem de populara.

Celebrul bucatar Gordon Ramsay descrie aceasta salata ca fiind cea mai buna salata de vara pe care o poti manca. Drept urmare, am zis ca trebuie neaparat sa stii cum sa o prepari la tine acasa!

Jacques Medecin, fostul primar al orasului Nice, scria in cartea sa de bucate publicata in anul 1972 ca salata nu trebuie sa includa cartofi fierti sau alte legume fierte. De asemenea, multe retete includ file de ansoa si o conserva de ton, insa acesta spunea clar ca trebuie una sau cealalata, niciodata ambele.

Primul lucru cu care vei incepe atunci cand prepari salata nicoise este dressingul. Pentru asta, va trebui sa toci marunt ceapa, dar si o mana de frunze de patrunjel verde.

Apoi, adauga mustarul intr-un castron, dupa aia zeama de lamaie, uleiul de masline, ceapa, patrunjelul verde si cateva file de ansoa. Amesteca foarte bine si la final adauga piper negru proaspat macinat. Daca crezi ca este cazul, poti adauga si putina sare insa ia in considerare faptul ca fileurile de ansoa sunt foarte sarate!

Citeste si: Cum sa prepari salata de vinete. 5 retete delicioase

In cazul in care folosesti o conserva de ton, poti pune uleiul de masline sau sucul de la peste in dressing. Este optional, asa ca nu trebuie sa il pui daca nu vrei!

Dressingul pune intr-un robot de bucatarie unde va fi transformat in sos numaidecat. Dupa ce ai terminat cu acesta, lasa-l deoparte pentru ca il vei folosi la final.

Intre timp, pune si o cratita cu apa la fiert, iar apoi pune si cele 4 oua. Acestea vor trebui fierte aproximativ 5 minute. Dupa ce s-au fiert, ouale se pun in apa rece pentru a se decoji mai usor. La final, dupa ce le-ai decojit, ouale se vor taia in sferturi.

Salata verde se va spala foarte bine, dupa care frunzele se pun la uscat folosind prosoape de hartie. La fel procedezi si cu rosiile, dupa care le tai felii.

Dupa ce ai terminat cu toate ingredientele, este momentul sa montezi salata. Aceasta nu se va amesteca, trebuie sa pui ingredientele intr-un castron, iar la final sa stropesti totul cu dressingul pe care l-ai preparat mai devreme. Optional, poti pune si cateva crutoane!