Cum sa prepari salata ruseasca. Reteta si ingrediente
Cum sa prepari salata ruseasca. Reteta si ingrediente

Cum sa prepari salata ruseasca. Reteta si ingrediente


Cum sa faci salata ruseasca. Afla care este cea mai buna reteta pentru a prepara salata, de cine a fost inventata si care este lista cu ingrediente de care ai nevoie. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa prepari salata ruseasca. Reteta si ingrediente – Cuprins:
Cum sa prepari salata ruseasca. Reteta si ingrediente
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 3-4
Ingrediente
  • Ingrediente salata ruseasca
  • 6 cartofi
  • 1 morcov
  • 4 oua
  • 5-6 castraveti murati
  • 400 g mazare fiarta (1 conserva)
  • 60 g maioneza
  • 1 lingura marar tocat sau patrunjel
  • 300 g carne fiarta vita sau pui (optional)
  • sare
  • piper

Cine a inventat acest preparat

Salata Olivier
Salata Olivier

Salata ruseasca mai este cunoscuta si ca salata Olivier. Poarta acest nume deoarece a fost inventata in anii 1860 de un bucatar rus cu origini belgiene, pe nume Lucien Olivier.

Olivier era bucatarul sef la unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Rusia si anume Hermitage. Dupa ce a introdus preparatul in meniu, acesta a devenit unul dintre cele mai comandate feluri de mancare din acea locatie.

Ce este foarte interesant este ca Olivier obisnuia sa prepare reteta singur, din cauza faptului ca nu voia sa ii fie furata. Istoria spune ca un anume Ivan Ivanov a vrut sa ii fure reteta belgianului si a vazut ce ingrediente folosea acesta.

Dupa aceea, Ivanov a inceput sa faca un preparat similar sub numele de salata metropolitana. Totusi, cei care au gustat-o au spus ca dressing-ul folosit pentru salata ruseasca era de calitate mult mai slaba.

Mai mult, Ivanov a vandut reteta la diverse localuri, care au contribuit la celebritatea salatei. Restaurantul Hermitage s-a inchis in anul 1905, asa ca numele preparatului a ramas salata Olivier.

Cum sa prepari salata ruseasca si de ce ingrediente ai nevoie

Salata ruseasca
Salata ruseasca

Inainte de a prepara salata ruseasca, trebuie sa stii ca ai nevoie de carne fiarta in supa. Poate fi de vita sau de pui, insa pentru a avea gust mai bun, va fi nevoie sa fie fiarta in supa.

Reteta se incepe punand cartofii la fiert. Pune-i in apa cu putina sare, iar apoi fierbe-i timp de 5-10 minute. In aceeasi apa, adauga ouale si morcovii. Totul se fierbe timp de 10-15 minute, pana ce poti introduce o furculita in cartofi destul de usor.

Citeste si: Cum sa faci salata de Boeuf pentru Craciun si Revelion

Opreste focul si pune cartofii in apa rece sau apa cu gheata. Aceasta metoda te va ajuta sa ii cojesti mult mai usor. Dupa ce i-ai cojit, cartofii se taie in cubulete. Tot in cubulete se taie si morcovii.

Urmatorul pas in reteta de salata ruseasca va fi sa decojesti ouale, iar apoi sa le tai la fel in cubulete. La fel procedezi si cu castravetii murati. Dupa aceea, pune toate ingredientele intr-un castron mai mare, pentru ca va fi nevoie sa le amesteci. Adauga sare si piper dupa gust.

Ingredientele se amesteca impreuna cu maioneza. Optional, poti adauga patrunjel sau marar, dupa cum preferi. Bineinteles, carnea se poate adauga doar daca vrei, in caz ca nu o preferi poti servi salata ca atara. Reteta de salata ruseasca este gata, asa ca iti dorim pofta buna!