Cum sa faci pui Shanghai si care este este reteta
Cum sa faci pui Shanghai si care este este reteta

Cum sa faci pui Shanghai si care este este reteta


Cum sa faci pui Shanghai. Afla care este reteta, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a obtine gustul original. Cum a aparut acest fel de mancare, ce spune istoria?

Cum sa faci pui Shanghai si care este este reteta – Cuprins:
Cum sa faci pui Shanghai si care este este reteta
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Chinezeasca
Portii: 3-4
Instructiuni
Ingrediente pui Shanghai
  1. g piept de pui
  2. oua
  3. linguri amidon
  4. -4 linguri sos de soia
  5. lingura mustar
  6. -3 linguri seminte de susan
  7. un praf de sare
  8. piper negru proaspat macinat
  9. ml ulei pentru prajit

Reteta pui Shanghai. Cum sa faci acest fel de mancare

Pui Shanghai
Pui Shanghai

Daca nu stiai, legenda spune ca reteta de pui Shangai a fost inventata de un cersetor din orasul Changshu, in timpul dinastiei Qing. Acesta a furat un pui si dintr-o greseala a ajuns sa faca acest preparat.

Totusi, reteta s-a schimbat de-a lungul anilor, asa ca o sa iti explicam ce trebuie sa faci atunci cand vrei sa prepari acest fel de mancare si ce pasi trebuie sa respecti.

Primul lucru cu care va trebui sa incepi va fi sa tai pieptul de pui felii sau fasii, nici prea mari nici prea mici, cat sa le poti mancat dintr-o inghititura. Nu de alta, dar pieptul de pui se mananca, de regula, cu mana. Asadar, fasii cat mai subtiri!

Pentru a obtine un gust mai bun, este indicat sa lasi pieptul de pui la marinat in sos de soia, timp de 5-10 minute. Fa asta dupa ce l-ai taiat, pentru ca sosul de soia sa se absoarba mai bine.

Citeste si: Nuggets de pui. Cum sa faci cea mai buna reteta

Urmatorul pas va fi sa pregatesti acel aluat prin care puiul trebuie tavalit, pentru a il putea praji. Vei avea nevoie de un castron mai mare in care sa pui cele 3 oua, mustarul, amidonul de porumb, dar si un praf de sare. Nu pune prea multa sare pentru ca sosul de soia este deja destul de sarat.

Optional, poti pune semintele de susan in aluat. Totusi, daca vrei sa le simti mai bine gustul, le poti presara pe bucatile de pui dupa ce le-ai imbracat bine in acel aluat.

Pasul urmator va fi sa pui bucatile de pui Shanghai la prajit. Incinge bine uleiul in care urmeaza sa il prajesti si pe urma pune puiul la gatit. Acestea vor fi gata atunci cand incep sa se rumeneasca.

Mare atentie! Atunci cand scoti puiul de la prajit, trebuie sa il pui pe un pat de servetele sau prosoape de hartie, pentru a putea absorbi excesul de grasime.

Pentru a servi puiul Shanghai, iti recomandam putin sos de soia si o maioneza picanta. Bineinteles, acesta poate fi servit si cu o portie de cartofi prajiti!