Cum sa faci prajitura Fanta. E cel mai delicios desert pe care sa-l faci in weekend. Iata reteta
Cum sa faci prajitura Fanta. E cel mai delicios desert pe care sa-l faci in weekend. Iata reteta

Cum sa faci prajitura Fanta. E cel mai delicios desert pe care sa-l faci in weekend. Iata reteta


Prajitura Fanta este una dintre cele mai populare retete printre gospodine si perfecta pentru a o face intr-un weekend de vara. Un desert racoritor care sigur ii va face pe cei care o gusta sa ceara o a doua portie. Cu toate ca exista retete care folosesc sucul Fanta, de unde ii vine si numele, am decis sa inlocuim bautura carbogazoasa cu un suc natural de portocale. Astfel, reteta devine mai sanatoasa.

Cum sa faci prajitura Fanta. E cel mai delicios desert pe care sa-l faci in weekend. Iata reteta – Cuprins:
Cum sa faci prajitura Fanta. E cel mai delicios desert pe care sa-l faci in weekend. Iata reteta
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente blat
  • 5 buc. oua
  • 200 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 40 ml ulei
  • 40 gr cacao
  • 1 praf sare
Ingrediente crema
  • 250 gr mascarpone
  • 500 gr branza de vaci (20% grasime)
  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 50 gr zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Ingrediente jeleu
  • 1 l suc proaspat de portocale
  • 100 gr amidon de porumb
  • 100 gr zahar

Cum se face blatul pentru prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Fanta

Primul pas in a face prajitura Fanta este sa preincalziti cuptorul la 175 de grade. 2 Urmatorul pas este sa amestecati faina cu cacao. Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul si se bat pana totul se spumeaza. Peste albusurile de ou se adauga un praf de sare si acestea se bat pana se spumeaza. Zaharul se adauga si el treptat.

Faina amestecata cu cacao se amesteca impreuna cu galbenusurile si albusurile, si totul se amesteca pana se omogenizeaza. Puneti o hartie de copt intr-o tava si turnati compozitia. Totul se baga la cuptor, in jur de 20-25 de minute. Testati cu scobitoarea, pana obtineti rezultatul dorit.

Dupa ce scoateti tava, nu scoateti imediat blatul, il mai lasati 10 minute sa se raceasca. Urmatorul pas este sa scoateti blatul pe un gratar si sa il lasati sa se raceasca.

Cum sa prepari crema si apoi jeleul

Desert
Desert

Pentru a prepara crema unei prajituri Fanta, puneti toate ingredientele intr-un castron si le amestecati pana ce obtineti consistenta cremoasa. Crema se pune peste blatul rece si totul se baga la frigider.

Cum sa prepari jeleul pentru prajitura Fanta. Pentru a prepara jeleul, se pun toate ingredientele intr-o cratita si se fierbe la foc mediu, insa nu uitati sa amestecati incontinuu. Se amesteca aceasta compozitie pana ce nu mai este tulbure si devine translucida.

Citeste si: Desertul preferat al adultilor: prajitura cu nuca si cafea

Totul se baga la frigider. Dupa ce o lasati un pic sa se raceasca, turnati compozitia peste crema de branza. Totul se baga la frigider pentru aproximativ 6 ore. Ar fi bine sa acoperiti tava cu o folie alimentara pentru a evita ca prajitura dumneavoastra sa capete miros de la alte mancaruri din frigider.

Mare grija atunci cand o taiati, asa ca cel mai bine inmuiati cutitul in apa calda inainte de fiecare taietura, pentru a va asigura ca nu o stricati la final.