Daca si tie iti place sa mananci popcorn cu caramel, atunci ar trebui sa stii si cum sa il prepari la tine acasa. Renunta sa mai cumperi produse ambalate si invata cum sa pregatesti aceasta gustare pentru serile in care te uiti la filmele preferate.
- Ingrediente popcorn cu caramel
- 150 g porumb pentru floricele
- 30 g unt
- 200 g zahar
- 50 ml apa
- 2 linguri ulei
- sare
Cum sa prepari popcorn cu caramel
Cu siguranta ai gustat pana acum popcorn cu caramel, fie ca a fost la cinema sau ai cumparat gustarea din supermarket. Ei bine, afla ca o poti prepara la tine acasa cu minimum de efort, asa ca de acum incolo cu siguranta o sa o incerci mai des.
Bineinteles, reteta este si mai sanatoasa, deoarece floricelele nu se prepara la cuptorul cu microunde, asa ca ai mai multe motive pentru care sa incerci sa faci si tu acest tip de popcorn.
Pentru a prepara popcorn trebuie sa folosesti un tuci sau o oala cu capac. Neaparat trebuie sa folosesti un capac pentru ca in caz contrar boabele de porumb o sa zboare prin toata bucataria ta.
Primul pas cu care incepi va fi sa pui tuciul pe foc si sa il lasi sa se incinga. Dupa asta, adauga doua linguri cu ulei si lasa-l sa se incinga bine de tot. Apoi, adauga boabele de porumb si acopera tuciul cu un capac.
In cateva secunde boabele de porumb o sa inceapa sa sara, ceea ce inseamna ca esti pe drumul cel bun. Atunci cand nu mai auzi pocniturile de la boabele de porumb inseamna ca acestea sunt gata.
Folosind o carpa, da capacul tuciului la o parte, iar apoi apuca-l folosind doua manusi de bucatarie si varsa floricelele intr-un castron. Mare atentie sa nu te frigi pentru ca tuciul va fi foarte bine incins!
Lasa floricelele sa se raceasca si intre timp va trebui sa te ocupi de sosul de caramel. O sa ai nevoie de o cratita, pe care o pui la foc mic si in care adaugi apa. Dupa asta, pune zaharul si amesteca pana ce acesta se topeste.
Citeste si: Cum sa faci socata. Cea mai buna reteta!
Dupa ce zaharul s-a topit, adauga si untul. Amestecand incontinuu, sosul va fi gata in aproximativ 2-3 minute sau atunci cand incepe sa se inchida la culoare.
Pasul final va fi sa adaugi sosul de caramel peste popcorn si sa amesteci foarte bine folosind o spatula de silicon. Mare atentie sa nu te frigi pentru ca sosul este fierbinte si poate provoca arsuri destul de grave!
Dupa asta, lasa floricelele sa se raceasca si apoi te poti bucura de filmul preferat! Reteta este extrem de simpla si se poate face numaidecat.