Cum sa faci paine cu ulei de masline si de ce ingrediente ai nevoie
Cum sa faci paine cu ulei de masline si de ce ingrediente ai nevoie

Cum sa faci paine cu ulei de masline si de ce ingrediente ai nevoie


Reteta paine cu ulei de masline. Cum sa o prepari la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru ca aceasta sa iasa pufoasa. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa faci paine cu ulei de masline si de ce ingrediente ai nevoie – Cuprins:
Cum sa faci paine cu ulei de masline si de ce ingrediente ai nevoie
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 1 paine
Ingrediente
Ingrediente paine cu ulei de masline
  • 500 g faina alba
  • 100 ml apa calda
  • 200 ml apa rece
  • 2 linguri ulei de masline
  • 15 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar

Reteta paine cu ulei de masline. Cum sa o faci si ce pasi sa urmezi

Reteta paine cu ulei de masline
Reteta paine cu ulei de masline

Daca si tu vrei sa faci painea cu ulei de masline la tine acasa, primul pas va fi sa pui 100 ml de apa la fiert. Intre timp, pune faina intr-un castron mai adanc si adauga drojdia uscata, iar apoi amesteca foarte bine.

In cazul in care alegi sa folosesti drojdie proaspata, aceasta se va faramita foarte bine si apoi se va amesteca impreuna cu faina. Dupa ce ai pus drojdia, adauga sarea si zaharul.

Intre timp, apa care a ajuns sa fiarba se amesteca impreuna cu cei 200 ml de apa rece ramasa, dupa care se adauga uleiul de masline.

Apa impreuna cu uleiul de masline se adauga peste faina pe care ai pus-o mai devreme in castron. Ideal ar fi sa faci o gaura in mijlocul castronului si sa pui apa.

Citeste si: Cum sa faci maia naturala pentru painea de casa

Amesteca apoi apa impreuna cu faina, pana ce obtii aluatul pentru paine. Dupa asta, presara putina faina pe masa de lucru si pune aluatul.

Aluatul se framanta foarte bine, dupa care ii dai o forma de bila si se pune la dospit. Pentru asta, foloseste un castron pe care il acoperi cu folie alimentara. Acesta se va pune intr-un loc cald, timp de 60 de minute.

Dupa ce a trecut o ora, aluatului i se da o forma rotunda, dupa care se pune pe o tava pe o hartie de copt. Apoi, se acopera inca 30 de minute si se lasa la crescut.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute painea cu ulei de masline va merge la cuptorul preincalzit la temperatura de 250 grade Celsius timp de 30-35 de minute.

Cand painea s-a rumenit se va scoate din cuptor si se lasa la racit insa fara sa o acoperi. Abia dupa ce s-a racit painea se va putea taia folosind un cutit zimtat.