Cum sa faci hummus de mazare. Reteta si ingredientele necesare
Cum sa faci hummus de mazare. Reteta si ingredientele necesare

Cum sa faci hummus de mazare. Reteta si ingredientele necesare


Cum sa faci hummus de mazare. Afla de ce ingrediente ai nevoie, care este reteta, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a obtine un preparat cremos. Ce trebuie sa stii!

Cum sa faci hummus de mazare. Reteta si ingredientele necesare – Cuprins:
Cum sa faci hummus de mazare. Reteta si ingredientele necesare
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 2-3
Ingrediente
Ingrediente hummus de mazare
  • 400 g naut fiert
  • 400 g mazare
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri tahini (pasta de susan)
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura chimion
  • sare
  • piper (optional)

Reteta hummus de mazare. Cum sa il faci pentru a iesi cremos

Hummus de mazare
Hummus de mazare

Daca vrei sa prepari hummus de mazare, iti sugeram sa cumperi naut uscat, pe care sa il tii in apa peste noapte, iar apoi sa il fierbi pana ce se cojeste foarte usor. Stim ca este un pic mai greu, insa daca nu ai timp poti cumpara naut gata fiert. Un secret ar fi sa fierbi nautul cu putin bicarbonat pana ce devine moale.

La fel poti proceda cu tahini sau pasta de susan. Personal, cumpar seminte de susan crude pe care le trag un pic la tigaie fara niciun pic de ulei, pana ce devin aurii. Dupa aceea, adaug semintele in blender cu putin ulei de masline si in cateva minute pasta de susan este proaspat facuta.

Hummus cu mazare este o reteta perfecta pentru perioadele de post sau pur si simplu cand vrei sa mananci ceva sanatos si rapid de facut.

In cazul in care nu gasesti mazare proaspata sau nu este sezonul, poti folosi fara nicio problema mazare congelata. Este nevoie sa o fierbi timp de 5 minute si apoi este gata de folosit in reteta noastra. Daca folosesti mazare proaspata, trebuie sa stii ca aceasta se va fierbe timp de 20-30 de minute, pana ce devine moale.

Pasta de susan
Pasta de susan

Asadar, dupa ce ai fiert mazarea si nautul, ingredientele se pun intr-un robot de bucatarie, dupa care se adauga tahini (pasta de susan), uleiul de masline, zeama de la o lamaie si cateii de usturoi.

Totul se toaca pana ce devine o pasta cremoasa, iar la final se adauga si sare dupa gust. Piperul este optional, asa ca daca nu il vrei in reteta ta nu trebuie sa il adaugi.

Citeste si: Cum se face muhammara, probabil cea mai sanatoasa mancare libaneza

In cazul in care hummusul este prea gros, adauga apa pentru a il subtia. Daca tu consideri ca mai are nevoie de ulei de masline, mai poti adauga 1-2 linguri.

Reteta de hummus de mazare este gata, insa daca vrei sa ii adaugi un plus de savoare mai poti adauga menta sau patrunjel. Preparatul se poate servi cu lipie libaneza sau cu nachos, depinde ce ai la indemana. Acum ca reteta este gata, iti dorim pofta buna!