Cum sa faci falafel libanez in propria bucatarie. Lista de ingrediente si mod de preparare
Cum sa faci falafel libanez in propria bucatarie. Lista de ingrediente si mod de preparare

Cum sa faci falafel libanez in propria bucatarie. Lista de ingrediente si mod de preparare


Tuturor ne place sa incercam mancaruri noi, iar falafelul libanez este o reteta pe care o poti face extrem de rapid. Iata cum sa faci falafel libanez in propria bucatarie, care este lista de ingrediente si modul de preparare.

Ca si humusul, adica pasta de naut cu tahini, falafelul este originar tot din Egipt, iar reteta s-a raspandit rapid in tot Orientul Mijlociu. Aceste chifteluite din naut sau din fasole fava sunt extrem de gustoase si ideale pentru vegetarieni sau cei care tin post.

Cum sa faci falafel libanez in propria bucatarie – Cuprins:
Cum sa faci falafel libanez in propria bucatarie. Lista de ingrediente si mod de preparare
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Orientala
Portii: 2-3
Ingrediente
Ingrediente falafel
  • 250 gr naut uscat
  • 2 buc. ceapa
  • 3 legaturi patrunjel
  • 2 lingurite coriandru
  • 2 lingurite chimion
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingurita sare

Cum sa prepari falafel

Falafel
Falafel

Primul pas in prepararea chiftelutelor este sa puneti nautul uscat in apa rece si sa il lasati peste noapte la inmuiat. Nu se foloseste naut fiert pentru aceasta reteta, pentru ca acesta nu va avea textura potrivita.

Se toaca ceapa, patrunjelul, si puneti toate ingredientele in afara de faina si bicarbonat de sodiu, peste boabele de naut inmuiate. Amestecati foarte bine intregul amestec, iar apoi il puneti intr-un robot de bucatarie pentru a il toca marunt.

Dupa ce ati dat prin blender ingredientele, veti obtine un fel de pasta. Puneti peste aceasta pasta faina, insa nu exagerati cu aceasta cantitate, pentru ca o folositi doar ca sa se lege compozitia. Adaugati si bicarbonatul de sodiu si amestecati foarte bine.

Citeste si: Cum se face celebrul Sambusek libanez. Il poti umple cu carne, cu branza ori legume

Acum, este momentul sa formam chiftelutele, acestea pot avea forma rotunda ori ca a chiftelelor traditionale sau orice alta forma doriti. Daca o sa vi se para ca sunt prea moi, puteti sa mai puneti un pic de faina peste chiftelulte, iar daca sunt prea uscate, puteti adauga zeama de lamaie.

Ultimul pas este prajirea si o sa procedati exact cum o faceti si cu chiftelele traditionale. Acestea se pun in ulei incins si se scot cand se rumenesc si prind o culoare aurie. Scoateti chiftelutele de naut si puneti-le pe o hartie absorbanta, pentru a scapa de excesul de ulei.

Daca nu vrei sa prajiti chiftelutele, le puteti pune la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Incalziti cuptorul la 180 de grade si lasati falafelul sa se coaca timp de 35 de minute. Vor fi gata atunci cand s-au rumenit, insa retineti faptul ca nu trebuie lasate foarte mult, pentru a evita uscarea.

Daca le veti intoarce, folositi o spatula pentru a evita ruperea lor. Falafelul se serveste fie cu un sos de susan, fie cu o salata verde sau de patrunjel. Sa aveti pofta!