Cum sa prepari crochete din carne. Cand spui „crochete” te duce cu gandul la cascaval in combinatie cu cartofi. Nicidecum la carne! Insa acest preparat este demential si trebuie sa il incercati. Crochetele din carne seamana cu chiftelele, insa au alta compozitie si… evident, alt gust. Haideti sa facem lista de cumparaturi si sa mergem in bucatarie impreuna!
- 1 kg carne tocata (de vita, porc, pui, curcan sau mix; ce preferati)
- 6 buc. cartofi
- 4 buc. oua
- 4 buc. felii de paine
- 200 gr susan
- 1 buc. legatura de patrunjel verde
- 1 buc. legatura de marar verde
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
Cum sa prepari crochete din carne. Reteta si lista de ingrediente
Pentru inceput ca trebui sa tocam carnea, daca nu ati cumparat-o deja tocata. Aici voi hotarati ce tip de carne alegeti, in functie de ce preferati. Eu obisnuiesc sa combin carnea de porc cu cea de vita. Insa sunt foarte bune si cu carnea de pui sau curcan.
Dupa ce am stabilit tipul de carne, curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiem in cubulete. Ne ajutam de un robot de bucatarie ca sa maruntim foarte bine cartofii pe care ii punem intr-o strecuratoare sa se mai scurga din zeama.
Spalam foarte bine patrunjelul si mararul, dupa care il tocam foarte marunt. Intr-un bol punem feliile de paine sa se inmoaie. Puteti sa le dati la robotul de bucatarie, asta dupa ce ati scurs foarte bine apa, sau puteti sa o maruntiti in mana inainte sa o puneti in compozitie.
Vom lua un castron mai mare in care vom pune carnea tocata, adaugam cartofii pe care ii stoarcem de surplusul de zeama si amestecam.
Vom pune si mararul, patrunjelul, painea stoarsa si maruntita, cele 4 oua si amestecam foarte bine compozitia pana se omogenizeaza.
La final presaram sare si piper cat sa le dea un gust bun crochetelor noastre. Aceasta este compozitia noastra, acum trecem la prajit. Punem o tigaie mai adanca sau o cratita pe foc cu ulei intr-o cantitate mai generoasa (de 3 – 4 degete).
Lasam uleiul sa se incinga foarte bine si intre timp incepem sa modelam crochetele noastre. 11 Modelarea tine si ea de preferintele voastre. Asadar, puteti sa aveti crochete ovale, bilute sau bastonase. Indiferent de ce preferati, gustul este acelasi: delicios!
Dupa ce uleiul s-a incins si v-ati hotarat asupra unei forme, vom trece crochetele noastre prin susan (din belsug), apoi le punem la prajit. Focul trebuie sa fie mediu spre mic, ca sa avem crochete bine facute in interior.
Prajim crochetele pe ambele parti, apoi le scoatem pe servetele absorbante ca sa se scurga tot surplusul de ulei.
Citeste si: Cum sa faci cartofi prajiti la fel ca la McDonald’s sau KFC
P.S.: daca vreti crochete mai dietetice, puteti sa bagati la cuptor. Imbracati o tava in folie de copt, asezati crochetele si le bagati in cuptor. Nu uitati sa le intoarceti ca sa se rumeneasca pe ambele parti.
Cand ati terminat de prajit crochetele le puteti servi fierbinti langa o salata asortata sau un sos pe care voi il preferati.
Pot sa va spun, pe cuvant, ca este foarte greu sa te opresti din mancat. Daca va mai raman crochete, sa stiti ca sunt savuroase si cand sunt reci. Spor si pofta buna, dragii mei!