Cum sa faci cartofi prajiti la fel ca la McDonalds sau KFC
Cum sa faci cartofi prajiti la fel ca la McDonalds sau KFC

Cum sa faci cartofi prajiti la fel ca la McDonald’s sau KFC


Daca iti plac cartofii prajiti de la McDonald’s sau KFC, atunci sigur o sa vrei sa incerci aceasta retete cu care vei obtine acelasi produs. Iata cum sa faci cartofi prajiti ca la binecunoscutele lanturi de fast-food.

Desigur, te intrebi de ce sa muncesti atat cand poti cheltui cativa lei pe o portie de cartofi de la McDonald’s, daca o sa te uiti atent peste cele 19 ingrediente care sunt puse in cartofii de la fast-food, sigur o sa vrei sa iti faci acasa, de acum incolo!

Cu toate ca McDonald’s foloseste 4 tipuri de ulei pentru prajit si mai multe tipuri de cartofi, in aceasta reteta ne vom limita la un tip de cartofi si la doua tipuri de ulei pentru prajit (ulei de rapita si uleiul vegetal).

Cei de la McDonald’s spala cartofii si ii curata automat cu ajutorul unor masinarii. Mai mult, dupa ce sunt taiati, cartofii sunt blansati timp de 15 minute in apa clocotita pentru a deveni moi la interior.

Dupa ce sunt uscati, cartofii se prajesc la o temperatura de 200 de grade Celsius, iar apoi merg la o temperatura de -12 grade Celsius. Odata congelati, cartofii prajiti sunt trimisi catre restaurante. Acolo, sunt prajiti pentru a doua oara, inainte de a fi serviti.

Cum sa faci cartofi prajiti la fel ca la McDonald’s sau KFC – Cuprins:
Cum sa faci cartofi prajiti la fel ca la McDonald's sau KFC
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 1
Ingrediente
Ingrediente cartofi prajiti ca la McDonald's
  • cartofi
  • apa
  • sare
  • otet alb
Ingrediente cartofi prajiti ca la KFC
  • cartofi
  • 3 linguri faina de grau
  • 2 linguri faina de porumb
  • 1 lingura sare
  • ¼ lingura zahar (optional)
  • 3 buc. catei de usturoi zdrobiti
  • apa

Cum sa prepari cartofii prajiti ca la McDonald’s

Cum sa faci cartofi prajiti ca la McDonalds
Cum sa faci cartofi prajiti ca la McDonalds

Taie cartofii, insa ai grija ca acestia sa nu depaseasca grosimea de 1 cm. Dupa ce ai terminat de taiat, adauga-i intr-un bol unde ai pus apa rece, sirop de porumb, sare si otet alb. Dupa aceea, lasa cartofii in saramura si pune-i la frigider timp de 2 ore sau lasa-i peste noapte.

Ei bine, apa rece are rolul de a scapa de amidon, lucru care face cartofii mai crocanti. Zaharul din siropul de porumb previne absorbtia uleiului atunci cand cartofii sunt prajiti.

A doua zi sau dupa ce i-ai scos din frigider, clateste cartofii foarte bine, apoi usuca-i folosind prosoape de hartie.

Citeste si: Cum sa faci cartofi prajiti sanatosi. Greseli de evitat

Este momentul sa ii prajesti, asa ca pregateste uleiul si incalzeste-l la 150 de grade Celsius. Nu praji toti cartofii odata, fa cate o serie.

Prajeste cartofii la 150 de grade timp de 5 minute, insa nu te speria ca sunt prea moi. Scoate cartofii si lasa-i pe un prosop de hartie pentru a scapa de excesul de ulei. Ii vom praji de doua ori, pentru ca in acest fel vor fi mai crocanti.

Cresteti temperatura uleiului la 200 de grade Celsius si prajiti cartofii din nou, pana ce se rumenesc. Scoateti cartofii din ulei si lasati-i pe un prosop de hartie pentru a scapa de excesul de ulei. Asezonati cu sare.

Cum sa faci cartofii prajiti ca la KFC

Cum sa faci cartofi prajiti ca la KFC
Cum sa faci cartofi prajiti ca la KFC

Reteta cartofilor prajiti de la KFC este un pic diferita. Dupa ce tai cartofii, pune-i intr-un bol cu apa rece pentru a preveni schimbarea culorii.

Aseaza o cratita pe foc si pune apa, zahar, usturoi si cartofii pe care i-ai taiat. Lasa amestecul sa fiarba timp de 5 minute, dupa care scoate cartofii.

Dupa ce s-au racit, pune-i la congelator timp de 20 de minute. Acum ca au trecut si ele 20 de minute, da cartofii prin faina de grau si faina de porumb. Prajeste apoi cartofii timp de 3 minute, scoate-i pe un prosop de hartie si lasa-i sa se raceasca.

Pune cartofii in congelator timp de 2 ore, iar apoi prajeste-i din nou. Scoate cartofii din nou si pune-i la racit, apoi 15-20 de minute in congelator. Prajeste-i din nou, pana ce se rumenesc. Asezoneaza-i cu sare imediat dupa ce i-ai scos de la prajit.