Cum sa faci chifle de casa si care este reteta
Cum sa faci chifle de casa si care este reteta

Cum sa faci chifle de casa si care este reteta


Cum sa prepari chifle de casa. Afla de ce ingrediente ai nevoie, care este reteta pe care sa o folosesti, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru ca acestea sa iasa pufoase. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa faci chifle de casa si care este reteta – Cuprins:
Cum sa prepari chifle de casa si care este reteta
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 7-8
Ingrediente
Ingrediente chifle de casa
  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 50 g unt
  • 4 g drojdie uscata sau 15 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare

Reteta chifle de casa. Cum sa le pregatesti

Chifle de casa
Chifle de casa

Daca si tu vrei sa pregatesti chifle de casa, iti vom explica ce trebuie sa faci pas cu pas. Inainte de toate, tine minte ca laptele pe care il folosesti trebuie sa fie caldut si untul trebuie sa fie la temperatura camerei.

Aceste chifle sunt o alternativa mult mai buna la cele pe care le gasesti in magazine si in plus calitatea este mult mai ridicata. De asemenea, se prepara destul de usor si fara prea mari batai de cap.

Asadar, primul pas va fi sa incalzesti laptele insa mare atentie ca acesta sa nu fie fierbinte. Daca poti sa tii degetul in lapte, inseamna ca este caldut si numai bun de utilizat.

Dupa aceea, pune untul in lapte si amesteca bine pana ce acesta se topeste in totalitate. Urmatorul pas va fi sa adaugi drojdia si zaharul pentru a o activa, iar apoi sa amesteci foarte bine pana la omogenizare.

Chifle la cuptor
Chifle la cuptor

Treptat, adauga faina si sarea. Aluatul poate fi framantat folosind un robot de bucatarie timp de 5 minute. Alternativ, poti framanta aluatul cu mana, insa timpul trebuie sa fie de 10 minute.

Dupa ce s-a omogenizat, aluatul terbuie pus la dospit, iar bolul trebuie acoperit cu o folie alimentara. Pune castronul undeva la caldura si lasa aluatul la dospit timp de 40 de minute sau pana ce acesta isi dubleaza volumul.

Citeste si: Cum sa faci cea mai buna paine de casa si care este secretul

Urmatorul pas, dupa ce aluatul a crescut, va fi sa il portionezi pentru a obtine 7-8 chifle. Fiecare bucata de aluat trebuie sa fie in forma de bila. Optional, acestea pot fi crestate si le poti da cu ou batut folosind o pensula, peste care presari seminte de susan sau mac.

Pe urma, chiflele se pun pe o tava si hartie de copt, iar apoi vor merge in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 grade Celsius timp de 20 de minute sau pana ce se rumenesc.

Bineinteles, dupa ce s-au rumenit cum trebuie acestea pot fi consumate atat calde cat si reci. Acum ca le-ai preparat, iti dorim pofta buna!