Desi pare ciudat, poti face un chec in 3 culori din doar 5 oua. O sa iti prezentam reteta, ce ingrediente ai nevoie si o sa vezi ca este extrem de simplu sa faci acest desert absolut delicios. Este o alternativa la checul pufos oparit, asa ca de acum incolo o sa stii ce retete alegi pentru urmatorul desert. Daca vrei sa iti aduci aminte de copilarie, sigur o sa te bucure reteta noastra de scovergi cu branza ca pe vremea bunicii.
- 5 buc. oua
- 10 linguri zahar
- 10 linguri faina
- 5 linguri lapte
- 5 linguri ulei rafinat
- 1 lingura cacao
- 10 gr praf de copt
- 10 gr zahar vanilat
Cum sa prepari chec in 3 culori
Primul pas pentru a face un chec in 3 culori, este sa separi albusurile de galbenusuri. Dupa ce ati facut acest lucru, in vasul unde ati pus albusurile obtine de la oua adaugati cele cinci linguri de zahar. Folosind un mixer, amestecati foarte bine pana ce obtineti o spuma tare.
Amestecati in continuare si adaugati treptat si cele 5 linguri de faina. Cu grija, pentru ca nu vrei sa stricati compozitia pufoasa pe care ati obtinut-o din albusurile de ou. Dupa ce ati terminat de amestecat cu faina, compozitia trebuie sa ramana in continuare la fel de pufoasa.
Este momentul sa ne apucam de cele 5 galbenusuri, asa ca in vasul unde le-ati pus adaugati si 5 linguri de zahar si amestecati foarte bine cu un mixer. Rezultatul final se va inalbi.
Citeste si: Cum sa faci chec oparit, secretele celui mai pufos chec pe care o sa-l faci vreodata
Urmatorul pas in a face acest chec in 3 culori din 5 oua este sa turnati in vasul cu galbenusuri si laptele, zaharul vanilat, praful de copt si uleiul. Treptati, adaugati si cele 5 linguri de faina ramase. Exact ca si la albusuri, este nevoie sa adaugati faina treptat si sa amestecati extrem de bine folosindu-va de un mixer.
Folosind un al treilea vas, va trebui sa amestecati 5 linguri din aluatul obtinut din albusuri, 5 linguri din aluatul galben si praful de cacao. Amestecati folosind un mixer. Tapetati o forma de chec folosind ulei si hartie de copt.
Acum, este momentul sa turnam primul strat din aluatul de cacao. Urmeaza aluatul obtinut din albusurile de ou, iar la final va trebui sa adaugati aluatul galben obtinut din galbenusurile de ou.
Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si puneti forma de chec timp de 20-30 de minute. Dupa ce a trecut timpul, lasati checul sa se raceasca, pentru a il putea scoate din forma fara sa se rupa. La final, daca doriti, puteti presara zahar pudra pe dreasupra checului. Daca nu doriti, il puteti consuma ca atare!