Chec oparit
Chec oparit

Cum sa faci chec oparit, secretele celui mai pufos chec pe care o sa-l faci vreodata


Cum sa faci chec oparit, care este reteta. Checul oparit poate suna ciudat, insa dupa ce veti face aceasta reteta nu o sa mai vreti sa va intoarceti la cele clasice. Afla cum sa faci cel mai pufos chec pe care l-ai mancat vreodata. Cu toate ca multi ar crede ca checul oparit nu se baga la cuptor, ei bine, nu este asa. In continuare va trebui sa bagati forma de chec la cuptor pentru ca acesta sa devina rumen si pufos.

Cum sa faci chec oparit, secretele celui mai pufos chec pe care o sa-l faci vreodata – Cuprins:
Cum sa faci chec oparit, secretele celui mai pufos chec pe care o sa-l faci vreodata
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente chec oparit
  • 9 buc. oua
  • 400 gr zahar
  • 400 gr faina
  • 1 praf sare
  • 150 ml apa
  • 1 lingura cacao
  • coaja de lamaie
  • 150 ml ulei
  • 1 buc. esenta de vanilie
  • 1 buc. esenta de rom
  • 1 plic praf de copt

Cum sa prepari chec oparit

Chec taiat
Chec taiat

Puneti o cratita la foc mic si adaugati cele 400 de grame de zahar, dupa care turnati si 150 ml de apa. Amestecati totul si lasati sa fiarba, in jur de 7-8 minute, pana ce zaharul se va topi complet si veti obtine un sirop.

Este momentul sa ne ocupam de oua, asa ca separati cele 9 albusuri de galbenusuri. Intr-un bol, puneti albusurile, adaugati un praf de sare si mixati pana ce veti obtine o spuma. In timp ce mixati, turnati treptat siropul fierbinte pe care l-ati obtinut mai devreme.

Acum, ne vom ocupa si de cele 9 galbenusuri care ne-au ramas. Intr-un bol, adaugati galbenusurile si cei 150 ml de ulei, esenta de vanilie si esenta de rom, dar si coaja de lamaie. Mixati foarte bine compozitia pana ce totul se omogenizeaza.

Adaugati amestecul de galbenusuri peste cel de albusuri si mixati foarte bine pana ce totul se omogenizeaza. Este momentul sa adaugam cele 400 de grame de faina, dar si praful de copt.

Chec oparit
Chec oparit

Amestecati compozitia folosind un tel si miscari de sus in jos. Dupa ce ati amestecat foarte bine, turnati compozitia obtinuta intr-o forma de chec sau mai multe, in functie de marimea acestora. Nu uitati sa opriti un pic de aluat pentru ca il vom amesteca folosind cacao. Nu uitati ca tavile de chec se tapeteaza cu hartie de copt.

Citeste si: Cum sa faci chec in 3 culori din 5 oua

Este momentul sa facem si amestecul de aluat cu cacao. Cu toate ca am spus o lingura, daca va place ca checul sa contina mai mult cacao, puteti adauga mai mult. Amestecati foarte bine, pentru ca nu vrem ca in rezultatul final sa avem cocoloase de cacao.

Compozitia de cacao se va adauga peste compozitia din tava. Cu cat veti adauga mai multa, cu atat checul dumneavoastra va fi mai gustos, iar gustul de cacao va domina. 9 Formele de chec se baga la cuptor timp de 45 de minute si la o temperatura de 180 grade Celsius. Nu uitati sa lasati checul sa se raceasca dupa ce l-ati scos din cuptor!