Cum sa faci cel mai bun cheesecake, exact precum maestrii cofetari
Cum sa faci cel mai bun cheesecake, exact precum maestrii cofetari

Cum sa faci cel mai bun cheesecake, exact precum maestrii cofetari


Daca vrei sa iti surprinzi prietenii cu cel mai bun desert, atunci sigur trebuie sa inveti cum sa faci cel mai bun cheesecake, exact precum maestri cofetari. Iata reteta si lista de ingrediente!

Pentru cei ce nu stiu, cheesecake este acea prajitura cu branza fina si cremoasa, un blat din biscuiti pisati si un topping de capsusi, fructe de padure sau in functie de ce preferi.

Bineinteles, la acest cheesecake nu vei folosi banza de vaci, pentru ca aceasta nu contine destula grasime si are un continut ridicat de zer. Recomandat crema de branza, precum Philadelphia, Almette etc.

Cum sa faci cel mai bun cheesecake, exact precum maestrii cofetari – Cuprins:
Cum sa faci cel mai bun cheesecake
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 4-5
Ingrediente
Ingrediente blat cheesecake
  • 300 gr biscuiti digestivi
  • 120 gr unt cu minimum 80% grasime
Ingrediente crema de branza pentru cheesecake
  • 1 kg crema de branza (Philadelphia, Almette etc.)
  • 350 gr zahar pudra
  • 25 gr amidon
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 5 buc. oua
  • 120 gr smantana acrisoara sau smantana dulce pentru frisca

Cum sa prepari blatul

Blat pentru cheesecake
Blat pentru cheesecake

Primul pas este sa zdrobiti biscuitii, apoi sa topiti cele 120 de grame de unt. Amestecati untul impreuna cu biscuitii zdrobiti. Veti avea nevoie de o forma pentru copt, pe care o veti tapeta cu hartie de copt.

Turnati biscuitii zdrobiti in forma si apasati cu mainile. Incercati sa formati un mic perete lateral. Va puteti folosi si de fundul unui pahar pentru a presa mai bine.

Incalziti cuptorul la 170 de grade Celsius si lasati batul la copt timp de 15 minute. Apoi lasati-l la racit, pentru ca ne vom ocupa de crema de branza.

Intr-un vas de mixer spargeti cele 5 oua, adaugati zaharul pudra si vanilia. Amestecati timp de 5 minute pana cand totul se omogenizeaza.

Cum sa faci crema si cum coci un cheesecake

Cum sa faci crema
Cum sa faci crema

Intr-un vas de mixer spargeti cele 5 oua, adaugati zaharul pudra si vanilia. Amestecati timp de 5 minute pana cand totul se omogenizeaza. Dupa ce totul s-a omogenizat, adaugati si crema de branza, smantana si amidonul. Continuati sa mixati pana ce totul se omogenizeaza.

Este momentul sa punem crema obtinuta peste blatul pe care l-ati scos mai devreme in cuptor. Va recomandam sa coaceti acest cheesecake in baie de apa, exact cum ati procedat si la tortul de zahar ars.

Daca folositi baie de apa, atunci reduceti temperatura de coacere la 160 de grade Celsius. In cazul in care nu folositi apa, lasati temperatura setata la 170 grade Celsius. Mare atentie, turnati apa calda in tava, nu rece!

Citeste si: Cum sa faci cel mai sanatos dulce posibil: tort de morcovi

Cheesecake-ul se coace timp de 60 de minute, insa verificati pentru ca aceasta sa nu iasa seaca, pentru ca in acest caz se va rupe. Dupa ce este gata, lasati cheesecake-ul sa se raceasca in cuptor, cu usa semi-deschisa. Dupa ce s-a racit complet, este momentul sa stea la frigider pentru alte 5 ore.

Pentru a prepara un topping este necesar sa folositi 220 ml de apa, 15 g de amidon, zahar si sa puneti totul pe foc. Dupa ce totul a dat in clocot, adaugati fructele si mai lasati timp de 3 minute, pentru ca amidonul sa se lege.

Odata ce compozitia s-a racit, puteti pune totul la frigider sau puteti folosi imediat pentru a manca cheesecake-ul. Pofta buna!